Πατέρας Νάσου Κωνσταντίνου: «Όταν το κράτος επιβραβεύει την αλητεία, τι να κάνουν οι γονείς;»

Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκε ο πατέρας του αδικοχαμένου Νάσου Κωνσταντίνου, με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου οπαδού του Άρη.

Πατέρας Νάσου Κωνσταντίνου: «Όταν το κράτος επιβραβεύει την αλητεία, τι να κάνουν οι γονείς;»

Σχεδόν 5 χρόνια έχουν περάσει από τη μέρα (27 Απριλίου 2017) που ο Νάσος Κωνσταντίνου έπεσε θύμα ωμής ομαδικής βίας. Το περιστατικό συνέβη μετά τον ημιτελικό ανάμεσα στο ΠΑΟΚ και το Παναθηναϊκό επί της οδού Αγίου Δημητρίου, στο ύψος της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, όταν κουκουλοφόροι επιτέθηκαν στον 24χρονο Νάσο και έναν φίλο του. Ο Κύπριος φίλαθλος του ΠΑΟΚ στην προσπάθεια που έκανε για να γλιτώσει από την επίθεση, παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα. Στη συνέχεια νοσηλεύτηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ωστόσο λίγες μέρες μετά θα «λύγιζε».

Η σημερινή ημέρα δεν διαφέρει από εκείνη. Ένας φίλαθλος πέφτει θύμα του χουλιγκανισμού και άπαντες αντιδρούν με σοκ, σε κάτι που γνώριζαν ήδη. Πάνω σε αυτό βρήκε πάτημα ο πατέρας του αδικοχαμένου Νάσου και βγήκε να μιλήσει στο «Metropolis 95,5».

Αναλυτικά όσα είπε στη ραδιοφωνική εκπομπή ο πατέρας του αδικοχαμένου φίλαθλου του ΠΑΟΚ:

«Όποιος γονιός έχει χάσει παιδί με αυτό τον τρόπο, μπορεί να τους καταλάβει. Κανείς δεν μπορεί να κάνει κάτι στους γονείς. Όταν το κράτος της Ελλάδας επιβραβεύει την αλητεία, τι να κάνουν οι γονείς;

Ακόμη βρισκόμαστε στα δικαστήρια μετά από πέντε χρόνια. Ακόμη προσπαθούν να καλύψουν την αλητεία. Ο πόνος δεν έχει χρώμα.

Όλα ξεκινούν από την ανυπαρξία του κράτους και της δικαιοσύνης. Όταν συλλαμβάνονται κάποιοι που προκάλεσαν τον θάνατο και αφήνονται ελεύθεροι, τι να πω. Έλεγα από τότε, να τιμωρηθούν όσοι το έκαναν πραγματικά. Δυστυχώς επιβραβεύεται η αλητεία.

Όταν δύο άνθρωποι κρίθηκαν ένοχοι, τιμωρήθηκαν και τώρα είναι έξω και κυκλοφορούν τι να πω; Το δικό μου παιδί, που είναι; Κανένα παιδί δεν μπορεί να έρθει πίσω στην ζωή.

Για εμένα, για όλα ευθύνεται η δικαιοσύνη. Πρέπει αυτοί που τα κάνουν να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Είτε είναι φίλαθλοι του Άρη, του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή.

Αυτό θα συνεχιστεί, δυστυχώς. Δυστυχώς βρέθηκε ένας ακόμη πατέρας σήμερα στη θέση μου. Ας βγει κάποιος, γιατί χάνουμε τα παιδιά μας, χωρίς λόγο. Είναι κρίμα, μεγάλο κρίμα, νέα παιδιά να χάνουν την ζωή τους με αυτό τον τρόπο.

Εύχομαι οι γονείς του παιδιού να κάνουν υπομονή, να αντέξουν τον πόνο, που κάποιοι άλλοι τους τον προκάλεσαν».