Θεσσαλονίκη: Σε πέντε άτομα επιτέθηκαν οι δράστες του φονικού - Τους ρώτησαν τι ομάδα είναι

Πέντε φαίνεται πως ήταν συνολικά τα άτομα που δέχθηκαν τη φονική οπαδική επίθεση στη Χαριλάου Θεσσαλονίκης, από την οποία ένας 19χρονος έπεσε νεκρός από αιχμηρό αντικείμενο, ενώ δύο ακόμη νεαροί, 19 και 20 ετών, τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν, εκτός κινδύνου, στο νοσοκομείο Παπανικολάου.

Θεσσαλονίκη: Σε πέντε άτομα επιτέθηκαν οι δράστες του φονικού - Τους ρώτησαν τι ομάδα είναι

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την αστυνομία, εκτός από τα τρία θύματα στην παρέα τους βρίσκονταν άλλοι δύο νεαροί που κινούνταν πεζή επί της οδού Θεοδ. Γαζή, κοντά στο γήπεδο "Κλ. Βικελίδης" του Άρη, αλλά φαίνεται πως πρόλαβαν να ξεφύγουν.

Κατά την ίδια ενημέρωση, της επίθεσης φέρεται να προηγήθηκε σύντομη στιχομυθία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες της επίθεσης επέβαιναν σε δύο αυτοκίνητα και αφού πλησίασαν την παρέα των πέντε νεαρών τούς ρώτησαν για τις οπαδικές τους προτιμήσεις.

Κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν ότι άκουσαν φωνές και βγήκαν στα μπαλκόνια να δουν τι συνέβη, καλώντας την Άμεση Δράση. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα θύματα φορούσαν διακριτικά ομάδας, ενώ αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, μέσα από καταθέσεις περιοίκων και υλικό από κάμερες ασφαλείας επιχειρούν να συγκεντρώσουν στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών.

Στο μεταξύ, από τους 15 προσαχθέντες οι 14 αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ένας συνελήφθη διότι στην κατοχή του βρέθηκε ναυτικός πυρσός, αλλά δεν προέκυψε εμπλοκή του στο αιματηρό επεισόδιο.

Μία σύλληψη για κατοχή πυρσού - Τι ψάχνουν οι αρχές

Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή ενός ατόμου (από τις 14) μετά το αιματηρό περιστατικό.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του εν λόγω ατόμου για κατοχή πυρσού. Οι υπόλοιποι 14 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται πως η επίθεση έγινε στη συμβολή σχεδόν των οδών Νικολάου Πλαστήρα και Θεοδώρου Γαζή, λίγα μόνο μέτρα από το γήπεδο του Άρη, μπροστά από ένα γωνιακό κατάστημα και δίπλα από τις πολυκατοικίες, ενώ απέναντι βρίσκεται σχολικό συγκρότημα.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες - "Σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο"

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν τα στοιχεία και οι περιγραφές που έρχονται στο φως από τη δολοφονική επίθεση.

Όπως αναφέρει το voria, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, γυναίκα μάρτυρας άκουσε φασαρία καθώς και ένα άτομο να φωνάζει "σας παρακαλώ, μην με χτυπάτε άλλο". Η ίδια μάλιστα κάλεσε και την αστυνομία.

Θεσσαλονίκη: Σε πέντε άτομα επιτέθηκαν οι δράστες του φονικού επεισοδίου - Τους ρώτησαν τι ομάδα είναι

Παράλληλα, ένοικος παρακείμενης πολυκατοικίας ανέφερε ότι περίπου στη 1 ακούστηκε μια φασαρία στη γειτονιά, με άτομα να φωνάζουν, ωστόσο όλα όπως λέει "έγιναν σε ελάχιστο χρόνο".

Φωτογραφίες από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης
Φωτογραφίες από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης EUROKINISSI

Σύμφωνα με το Thesstoday, άλλη κάτοικος της περιοχής είπε: "Άκουσα φασαρία και φοβήθηκα. Γι’ αυτό δε βγήκα έξω. Άκουσα παιδιά να φωνάζουν. Άκουσα κραυγές".

Το χρονικό του επεισοδίου - Πέθανε από αιμορραγία ο 19χρονος

Η συμπλοκή σημειώθηκε στην οδό Θεοδώρου Γαζή, όταν άγνωστος αριθμός ατόμων που επέβαιναν σε δύο οχήματα επιτέθηκε στους τρεις νεαρούς που μετέβαιναν πεζή στον δρόμο. Οι αρχές εξετάζουν πληροφορίες ο 19χρονος και οι δύο φίλοι του να μη δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι όπως είχε γίνει γνωστό αρχικά, αλλά με μικρό δρεπάνι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival, άτομο που επέβαινε σε ένα λευκό όχημα, μάρκας BMW, κινήθηκε πεζό προς τον 19χρονο και τους δύο φίλους του. Πριν προλάβουν να αντιληφθούν τι συμβαίνει τους είπε: "Γαμ… τον Άρη σας ρε μ…" και στη συνέχεια άρχισε να τους χτυπά με το μαχαίρι. Ο 19χρονος δέχτηκε μαχαιριά στο εσωτερικό μέρος του ποδιού του, κοντά στην βουβωνική χώρα. Ο δεύτερος νεαρός έφερε τραύμα στο κεφάλι και τον θώρακα. Το τρίτο μέλος της παρέας δέχτηκε μαχαιριά στον γλουτό.

Φωτογραφίες από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης
Φωτογραφίες από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης EUROKINISSI

Από την επίθεση, ένας εκ των τριών νεαρών ατόμων, ηλικίας 19 ετών, έχασε τη ζωή του. Ο άτυχος νέος έχασε τη ζωή του από αιμορραγία, πριν φτάσει στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Φωτογραφίες από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης
Φωτογραφίες από το σημείο της δολοφονικής επίθεσης EUROKINISSI

Οι άλλοι δύο νεαροί, ηλικίας 19 και 20 ετών, τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "Παπανικολάου".

Δεν έχει διευκρινιστεί πόσα ήταν τα άτομα που πήραν μέρος στην δολοφονική επίθεση. Η Αστυνομία έχει στη διάθεσή της βίντεο από παρακείμενα καταστήματα. Κλιμάκιο της υποδιεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών συνέλεξε στοιχεία από το σημείο που σημειώθηκε το περιστατικό.

Πηγή: News247.gr