Έκρηξη στη Συγγρού: «Αν δεν ήταν γενική αργία θα θρηνούσαμε 100 νεκρούς» (vid)

Η γενική αργία λόγω της κακοκαιρίας μας γλίτωσε από τραγωδία λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. για την έκρηξη της Συγγρού

Έκρηξη στη Συγγρού: «Αν δεν ήταν γενική αργία θα θρηνούσαμε 100 νεκρούς» (vid)

Η γενική αργία λόγω της κακοκαιρίας μας «έσωσε» από μία άλλη τραγωδία; Η έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί σε κτίριο της Συγγρού θα μπορούσε να προκαλέσει μακελειό εάν ήταν μία εργάσιμη ημέρα όπως οι υπόλοιπες και υπήρχε κόσμος σε αυτό και σε διπλανά κτίρια όπως και περισσότερα αυτοκίνητα στον δρόμο.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ, σχολιάζοντας το μέγεθος της έκρηξης, έλεγαν ουσιαστικά ότι ήμασταν τυχεροί που σήμερα ήταν αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Εάν η έκρηξη είχε σημειωθεί σε ώρα αιχμής, θα θρηνούσαμε πάνω από 100 νεκρούς, εκτιμούν. «Γλιτώσαμε από θαύμα» λένε χαρακτηριστικά.

Η Λεωφόρος Συγγρού είναι κλειστή και στα δύο ρεύματα από το ύψος της Φραντζή, στον Νέο Κόσμο, ενώ κλειστές είναι ακόμη η Αμαλίας και η Φιλελλήνων. Όπως αναφέρουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της ΕΛΑΣ, η λεωφόρος Συγγρού πρόκειται να δοθεί στην κυκλοφορία αργά το βράδυ, οπότε και αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκομιδής των συντριμμιών.

Τι προκάλεσε την έκρηξη

Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες για το τι προκάλεσε την έκρηξη με τις αρχικές αναφορές να κάνουν λόγο για διαρροή αερίου, αν και από ό,τι φαίνεται το ζήτημα δεν έχει διευκρινιστεί καθώς το κτίριο δεν ήταν συνδεδεμένο με δίκτυο διανομής φυσικού αερίου.

Σύμφωνα πάντα με πηγές της ΕΔΑ Αττικής, η έκρηξη δεν αποδίδεται στην διαρροή φυσικού αερίου καθώς δεν υφίσταται παροχή του συγκεκριμένου καυσίμου.

Εξειδικευμένο προσωπικό της εταιρίας βρέθηκε στο σημείο προκειμένου να ερευνήσει το ενδεχόμενο διαρροής φυσικού αερίου διαπιστώνοντας πως κανένας από τους ενοίκους δεν είναι διασυνδεδεμένος με το δίκτυο.

Πηγή: in.gr