Κακοκαιρία Ελπίδα: Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές - Σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Μετά από μια πολύ δύσκολη νύχτα, όπου τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούσαν να προσεγγίσουν τα σημεία στα οποία έχουν γίνει ζημιές, κυρίως από πτώση δέντρων ή καταστροφή καλωδίων από το βάρος του χιονιού, παραμένουν πολλές οι περιοχές της χώρας που δεν έχουν ρεύμα.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές - Σοβαρές ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

Τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία Ελπίδα, εντοπίζονται κυρίως στην Αττική και στην Εύβοια.

Συγκεκριμένα χωρίς ρεύμα είναι τμήματα των περιοχών Ραφήνας, Ν,Βουτζά, Μάτι και Νέα Μάκρη καθώς και τμήματα της Κηφισιάς, Ν.Ηρακλείου, Ψυχικού και Γραμματικού, Διονύσου, Μαραθώνα, Κάτω Σουλίου, Ν.Φιλαδέλφειας, Βριλησσίων και Χαλανδρίου.

Στην Εύβοια όπου το κύμα κακοκαιρίας είναι σφοδρό και τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης για την αποκατάσταση των βλαβών τα συνεργεία προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές στο Δίκτυο σε οικισμούς στην περιοχή των Ψαχνών και στην Κάρυστο.

Εκτός από τις βλάβες που είχε να αντιμετωπίσει ο ΔΕΔΔΗΕ υπήρξε πρόβλημα και στην δωρεάν τηλεφωνική γραμμή (800 400 4000) που οι πολίτες καλούσαν για να ενημερωθούν για το πότε θα επανέλθει το ρεύμα στις περιοχές τους.

Ο ΔΕΔΔΗΕ με ανακοίνωση του έκανε λόγο για «βλάβη στο δίκτυο τηλεπικοινωνιών» και προέτρεψε τους πολίτες να καλούν στο 11500 –στο οποίο το τηλεφώνημα χρεώνεται- και στο 2111900500, όπου η αναμονή ξεπερνά τα 40 λεπτά.

Σε ότι αφορά την επάρκεια ρεύματος, παρότι υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση λόγω του ψύχους, δεν παρατηρείται στενότητα καθώς όλες οι μονάδες φυσικού αερίου και λιγνιτικές είναι σε λειτουργία. Δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα βλάβη που να βγάλει μονάδες ή υποσταθμούς από το σύστημα.

Στο μείγμα παραγωγής για σήμερα έχουμε: 38,6% έχει το αέριο, 30% οι ΑΠΕ, 11,2% ο λιγνίτης, 9,2% τα υδροηλεκτρικά και 8,2% οι εισαγωγές.

Το ψύχος αύξησε τη ζήτηση για σήμερα στις 206 γιγαβατώρες, ενώ η μέγιστη τιμή βρίσκεται στα 357 ευρώ και η κατώτατη στα 196 ευρώ.

Λόγω του ψύχους και της μεγάλης ζήτησης παρατηρείται άλμα τις τελευταίες δύο ημέρες στην τιμή του ηλεκτρισμού στη χώρα μας, καθώς από τα 211 ευρώ ανά μεγαβατώρα προχθες, χθες έφτασε τα 243 ευρώ και σήμερα θα φτάσει τα 280 ευρώ, σύμφωνα με το Χρηματιστήριο Ενέργειας.

πηγή: News247.gr