Κακοκαιρία Ελπίδα: Συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού των οδηγών στην Αττική Οδό

Συνεχίζεται η κινητοποίηση του στρατού και των ειδικών δυνάμεων στην Αττική Οδό για τον απεγκλωβισμό των οδηγών οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι από το πρωί της Δευτέρας.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Συνεχίζεται η επιχείρηση απεγκλωβισμού των οδηγών στην Αττική Οδό

Κλιμάκια του στρατού βρίσκονται σε όλα τα σημεία και συγκερκιμένα στις εξόδους Πεντέλης, Κηφισίας, Δουκίσσης Πλακεντίας, Μαραθώνα και Κάντζας και μοιράζουν τρόφιμα, νερά και κουβέρτες και με εντολές της αστυνομίας και οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας οδηγούν τους εγκλωβισμένους σε ασφαλές σημείο.

Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα της Τρίτης άνοιξε η Αττική Οδός από την έξοδο της Κάντζας προς το Αεροδρόμιο.

Εκατοντάδες οχήματα παραμένουν ακινητοποιημένα στην Αττική Οδό. Στην επιχείρηση μετέχουν επίλεκτες μονάδες του Στρατού με βαριά μηχανήματα, άνδρες της ΕΚΑΜ και ασθενοφόρα.

H TPAINOΣE διέθεσε ένα συρμό στον προαστιακό και μεταφέρθηκαν από την Αττική Οδό περίπου 300 άτομα σε ξενοδοχεία στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

Για ώρες εγκλωβισμένοι οι οδηγοί στην Αττική Οδό

Στην Αττική Οδό προκλήθηκε χάος από το πρωί της Δευτέρας (24/01) με τον μηχανισμό της εταιρείας να αδυνατεί να αποσυμφορήσει το οδικό δίκτυο του τομέα της και εκατοντάδες οδηγοί να ακινητοποιηθούν για ώρες.

Μετά από αυτή την εικόνα, με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από τις δύο το μεσημέρι έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δ.Π.Λ. Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω. Από την παραπάνω απαγόρευση εξαιρούνται τα οχήματα οδικής βοήθειας, φορτηγά που μεταφέρουν αλάτι και οχήματα εκτάκτου ανάγκης. Η ανωτέρω κυκλοφοριακή ρύθμιση δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί και πέραν των καθορισμένων ωρών, εφόσον οι κυκλοφοριακές συνθήκες το επιβάλλουν.

Ειδικά για την άνευ προηγουμένου απαράδεκτη ταλαιπωρία των οδηγών που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό, ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης τόνισε μεταξύ άλλων στην έκτακτη ενημέρωση του κρατικού μηχανισμού: «Δυστυχώς η εταιρεία της Αττικής Οδού παρά τις συσκέψεις που είχαν γίνει και τις υποσχέσεις της δεν κράτησε ανοιχτό το δίκτυο της-Θα εισηγηθώ στον Πρωθυπουργό να αναζητηθούν ευθύνες».

Δυσχέρεια εντοπίστηκε επίσης στην Λ. Μεσογείων και στα δύο ρεύματα από το Πεντάγωνο έως την οδό Μιχαλακοπούλου, στην Λ. Βασ. Σοφίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Σύνταγμα.

Χιόνια από την κακοκαιρία Ελπίδα στον Διόνυσο
Χιόνια από την κακοκαιρία Ελπίδα στον Διόνυσο EUROKINISSI

Πηγή: News247.gr