Κακοκαιρία «Ελπίς»: Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Προβλήματα έχει αρχίσει να δημιουργεί η κακοκαιρία «Ελπίς». Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει.

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει

Mε πολικές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις και στα ορεινά της Αττικής έχει αρχίσει από τα ξημερώματα να προελαύνει στη χώρα η κακοκαιρία «Ελπίς», που σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία θα εκδηλωθεί σε δύο φάσεις, μια σήμερα και μια (πιθανώς δριμύτερη) από τη Δευτέρα.

Στο λεκανοπέδιο, Πάρνηθα, Πεντέλη και Υμηττός έχουν ντυθεί στα λευκά, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί:

Στη λεωφόρο Διονύσου (περιφερειακή Πεντέλης) από το ύψος του Αγίου Πέτρου προς Πεντέλη.

Στην οδό Διονύσου (περιφερειακή Διονύσου) από το ύψος του «414» προς Νέα Μάκρη.

Στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Tις πρώτες πρωινές ώρες χιονόπτωση κατεγράφη σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.

Στη Στερεά Ελλάδα η χιονόπτωση συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες όχι με ιδιαίτερα μεγάλη ένταση, ωστόσο απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις, να κλείσει δρόμους όπως για παράδειγμα τον δρόμο Λαμίας – Δομοκού όπου μέχρι το πρωί τα μηχανήματα ρίχνοντας αλάτι και απομακρύνοντας το χιόνι τον κράτησαν ανοιχτό για την κυκλοφορία. Το ίδιο συνέβη στους δρόμους Λαμίας – Καρπενησίου και Λαμίας – Άμφισσας.

Ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν σε δευτερεύοντες δρόμους και ιδιαίτερα στον ορεινό όγκο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΕΛΑΣ στη Στερεά Ελλάδα, στο νομό της Βοιωτίας και την Φωκίδα χρειάζονται αλυσίδες τα αυτοκίνητα που κινούνται από την Αράχωβα προς το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και τον Επτάλοφο και αντίθετα.

Στην Εύβοια χρειάζονται αλυσίδες στην επαρχιακή οδό Αγίου Αθανασίου – Γλυφάδας, στην επαρχιακή οδό Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας και στην επαρχιακή οδό Στενής – Στροπώνων.

Στην Ευρυτανία η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων είναι αναγκαία στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, από την 1η χ/θ έως την 15η χ/θ, στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου – Φουρνά – Καρδίτσας, από την 12η χ/θ θέση «Βράχος» και μέχρι τα όρια με τον νομό Καρδίτσας στη θέση «Ζαχαράκι» και τέλος στην επαρχιακή οδό Καρπενησίου- Κρικέλλου – Δομνίστας, από την 12η χ/θ έως την 25η χ/θ.

Στη Δυτική Ελλάδα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε σημεία των οδικών δικτύων της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας έχουν προκαλέσει οι χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι αναγκαίες στα παρακάτω σημεία του οδικού δικτύου της Αχαΐας:

*Στην εθνική οδό Καλαβρύτων – Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου

*Στην εθνική οδό Καλαβρύτων – Πατρών, μέσω Χαλανδρίτσας

*Στην εθνική οδό Καλαβρύτων – Αιγίου, μέσω Πτέρης

*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και Λουσών

*Στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – χιονοδρομικού κέντρου

*Στην επαρχιακή οδό Περιστέρας – χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων

Στην Αιτωλοακαρνανία, οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στις εξής περιοχές:

*Στην επαρχιακή οδό Καλλιθέας – Προυσού από το 12ο χιλιόμετρο, στο ύψος της τοπικής κοινότητας Λαμπιρίου, έως το 18ο χιλιόμετρο στην θέση Αραποκέφαλα

*Στην επαρχιακή οδό Ναυπάκτου – ‘Ανω Χώρας, στην θέση ‘Αγιος Ιωάννης Αποδοτίας και εντός των τοπικών κοινοτήτων Λιβαδακίου και Πλατάνου, του δήμου Ναυπακτίας.

Πάντως, σε όλα τα σημεία βρίσκονται και επιχειρούν εκχιονιστικά μηχανήματα της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ώστε να κρατούν ανοικτούς τους δρόμους.

Πηγή: Kathimerini.gr