Η επέλαση της «Ελπίδας» - Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει όλη τη χώρα με χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές. Δείτε live την πορεία της «Ελπίδας».

Η επέλαση της «Ελπίδας» - Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας «Ελπίδα», που σαρώνει ήδη αρκετές περιοχές ς ενώ τις επόμενες ώρες θα κάνει αισθητή την παρουσία της σχεδόν σε όλη τη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις, το τσουχτερό κρύο και τις πυκνές χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα , τοπικές και παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται ακόμα και σε πεδινά τμήματα, με σημαντική πτώση θερμοκρασίας και παγετό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας .

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» όπως αναφέρουν οι μετεωρολόγοι θα χτυπήσει σε δύο φάσεις. Η πρώτη ξεκίνησε ήδη από το βράδυ της Παρασκευής ενώ η δεύτερη η οποία θα χτυπήσει με μεγαλύτερη σφοδρότητα θα επηρεάσει τη χώρα τη Δευτέρα και Τρίτη, όπου και οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν σε αρκετές πεδινές περιοχές της χώρας ενώ θα δούμε χιόνια και στην Αττική.

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι θα δούμε χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μιλούν για θερμοκρασίες που μπορεί να φτάσουν τους… -20 βαθμούς Κελσίου σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Tα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά της Θεσσαλονίκης – Πολικές θερμοκρασίες στη Βόρεια Ελλάδα

Χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια στα ορεινά έφερε από χθες στη Βόρεια Ελλάδα η κακοκαιρία «Ελπίδα».

Tα πρώτα χιόνια έπεσαν στα ορεινά της Θεσσαλονίκης, στο Φίλυρο και τον Χορτιάτη, ενώ ελαφριά και ολιγόλεπτη χιονόπτωση είχε, νωρίτερα, και στο κέντρο της πόλης.

Χιονόπτωση σημειώθηκε προς τα χιονοδρομικά κέντρα Σέλι, 3-5 Πηγάδια και Καϊμακτσαλάν και σε τμήματα του οδικού δικτύου η κυκλοφορία διεξάγεται προς αυτά με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σε ό,τι αφορά τις θερμοκρασίες, την Παρασκευή -9 βαθμούς Κελσίου κατέγραψε το θερμόμετρο στον Λαϊλιά, -7 στο Σέλι, -6 στη Βλάστη, -3 στην Κοζάνη, -2 στη Φλώρινα και το Αμύνταιο, -1 στο Νευροκόπι και στον Πολύγυρο.

Στους 0 βαθμούς είναι η θερμοκρασία στο Βελβεντό, τα Γρεβενά και την Καστοριά, στο Κιλκίς στον 1 βαθμό, στη Βέροια και στο Δίον στους 3.

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Πηγή: In.gr