Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πρώτες χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα - Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες

Η κακοκαιρία «Ελπίς» έχει ήδη αρχίσει να επηρεάζει τη χώρα μας, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα. Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες.

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πρώτες χιονοπτώσεις στη Βόρεια Ελλάδα - Πώς θα εξελιχθεί τις επόμενες ώρες

Από τα βόρεια της χώρας, όπου σημειώνονται χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινά τμήματα της Θράκης, ξεκίνησε η πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Ελπίς».

Καθώς το ψυχρό μέτωπο θα κινείται νότια, αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις στα πεδινά και ημιορεινά τμήματα και τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως της Δυτικής, Κεντρικής και Βόρειας χώρας, ενώ τοπικές βροχές και πιθανές καταιγίδες αναμένονται στις Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.

Παράλληλα με την πτώση της θερμοκρασίας από βορρά προς νότο τις επόμενες ώρες, οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται και σε χαμηλότερα υψόμετρα και έτσι τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου χιονοπτώσεις αναμένονται και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και τα βορειότερα τμήματα της Ανατολικής Στερεάς.

naftemporiki.gr