Στον ανακριτή ο ιερέας για τον βιασμό ανήλικης - Ασκήθηκε ποινική δίωξη

Στον ανακριτή μεταφέρθηκε το πρωί της Παρασκευής ο 37χρονος ιερέας. Κατηγορείται για βιασμό, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό.

Στον ανακριτή ο ιερέας για τον βιασμό ανήλικης - Ασκήθηκε ποινική δίωξη

Τις φρικτές στιγμές που έζησε στα χέρια του ιερέα και δασκάλου στο κατηχητικό περιέγραψε στην καταγγελία του ένα ανήλικο κορίτσι, οδηγώντας τις αρχές να προχωρήσουν στη σύλληψή του.

Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε πριν λίγο στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και έλαβε προσθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την Τρίτη.

Οι κατηγορίες που έχουν αποδοθεί στον ιερέα, ο οποίος μέχρι την απολογία του θα συνεχίσει να κρατείται, είναι βιασμός, κατάχρηση σε ασέλγεια, αποπλάνηση ανηλίκου και πορνογραφικό υλικό. Η άσκηση ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, συνοδεύθηκε και από την έκδοση εντάλματος σύλληψης, με αποτέλεσμα να κρατηθεί.

Ο κατηγορούμενος για βιασμό ανήλικης ιερέας
Ο κατηγορούμενος για βιασμό ανήλικης ιερέας INTIME NEWS

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, Πέμπτη οι αστυνομικές αρχές παρέδωσαν στον αρμόδιο εισαγγελέα, Νικ. Στεφανάτο, τη δικογραφία με το αποδεικτικό υλικό που είχαν συλλέξει, συμπεριλαμβανομένης και της αναλυτικής κατάθεσης του ανήλικου κοριτσιού. Ο εισαγγελικός λειτουργός μελετώντας το φάκελο κινήθηκε άμεσα, προχωρώντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που οδήγησαν τον κατηγορούμενο ιερέα ενώπιον του τελικού ανακριτή.

Πηγές αναφέρουν πως το παιδί αναφέρεται σε όλες τις πράξεις που έχουν αποδοθεί στον κατηγορούμενο και φέρονται να έχουν τελεστεί το διάστημα 2019 - 2020. Όσο για την κατηγορία του πορνογραφικού υλικού, αποδίδεται στον ιερέα καθώς εμφανίζεται να ζητούσε από το θύμα να του στέλνει φωτογραφίες του.

Οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι το κορίτσι προχώρησε σε καταγγελία μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς μέχρι τότε δεν είχε αναφέρει σε κανέναν τίποτα για όσα της συνέβησαν. Εντέλει, πριν περίπου 2 μήνες εκμυστηρεύθηκε στη θεία της τα όσα είχαν λάβει χώρα, με αποτέλεσμα άμεσα να υποβληθεί σχετική καταγγελία.

Την υπόθεση αρχικά ανέλαβε το Τμήμα Προστασίας Ανηλίκων, το οποίο αφού διενήργησε την προανάκριση, διαβίβασε τα ευρήματα του στις εισαγγελικός αρχές.

Πηγή: News247.gr