Βρετανία: Τέλος σε τηλεργασία, υποχρεωτική χρήση μάσκας και διαβατήρια Covid από 27/1

Ο Μπόρις Τζόνσον χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία καθώς, όπως είπε, καταγράφεται μείωση των κρουσμάτων στη χώρα

Βρετανία: Τέλος σε τηλεργασία, υποχρεωτική χρήση μάσκας και διαβατήρια Covid από 27/1

Άρση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου Covid ανακοίνωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον επισημαίνοντας ότι τα κρούσματα του κορoνοιού μειώνονται από εβδομάδα σε εβδομάδα.

Από την ερχόμενη Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του, καταργούνται η τηλεργασία, τα «διαβατήρια Covid» όπως και χρήση μάσκας με το βρετανικό δίκτυο Sky News να μεταδίδει ότι τα μέτρα του «Plan B» που υιοθέτησε η κυβέρνηση του Λονδίνου, χαλαρώνουν.

Όπως δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον σε σημερινή του ομιλία τη Βουλή των Κοινοτήτων, η χρήση μάσκας δεν θα είναι νομικά υποχρεωτική, η εξ αποστάσεως εργασία δεν θα συνιστάται επισήμως και το υγειονομικό πιστοποιητικό δεν θα επιβάλλεται πλέον για την πρόσβαση στα νυκτερινά καταστήματα και στις μεγάλες συναθροίσεις. Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε πως τα κρούσματα του κορoνοιού έχουν μειωθεί και η παραλλαγή «Όμικρον» έχει πιθανότατα κορυφωθεί σε εθνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του βρετανικού υπουργείου Υγείας, 19.450 άνθρωποι νοσηλεύονται με κορoνοιό, σημειώνοντας μείωση κατά 2% από εβδομάδα σε εβδομάδα.

πηγή:protothema.gr