Υπουργείο Υγείας: Τι απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την 5ημερη καραντίνα (pic)

Το Υπουργείο Υγείας απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την 5ημερη καραντίνα

Υπουργείο Υγείας: Τι απάντησε στον Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την 5ημερη καραντίνα (pic)

Διευκρινίσεις σχετικά με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ για τη λήξη της καραντίνας, δίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας, με αφορμή την ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, στο Instagram.

Συγκεκριμένα το υπουργείο επισημαίνει ότι: «Το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ βασίζεται στις επιστημονικές οδηγίες του CDC και τις ακολουθεί πιστά. Είναι απολύτως σαφές, όσον αφορά στις οδηγίες για τη λήξη της καραντίνας, ότι ύστερα από 5 ημέρες ήπιας νόσου και εφόσον δεν υπάρχει πλέον κανένα σύμπτωμα, οι πολίτες μπορούν να επιστρέψουν στην καθημερινή δραστηριότητά τους με βασική προϋπόθεση να φορούν συνεχώς μάσκα υψηλής προστασίας και να τηρούν απαρέγκλιτα τους βασικούς κανόνες υγιεινής».

Σημειώνει, επίσης, ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μετά την 5η μέρα, χωρίς συμπτώματα και με τη χρήση μάσκας υψηλής προστασίας σε όλες τις επαφές, δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης, και καταλήγει τονίζοντας ότι «Προφανώς τα ανωτέρω δεν ισχύουν για όσους έχουν συμπτώματα».

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ποστάροντας μια φωτογραφία με θετικό τεστ για τον κορονοϊό, έγραψε στη λεζάντα πως «ύστερα από 5 μέρες νόσησης, με βάση τον ΕΟΔΥ, θα μπορούσα να πάω σήμερα στη Βουλή και να κολλήσω συναδέλφους, αφού το τεστ μου βγαίνει ακόμα θετικό».

Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «εγώ δε θα το κάνω αυτό» αλλά σημειώνει ότι «πολλοί άλλοι στην ίδια θέση είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται».