Βουλή: Αυστηροποιούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αποφασίστηκε η μείωση του αριθμού των βουλευτών που θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα τόσο στην αίθουσα της Ολομέλειας όσο και στις επιτροπές. Ένας ανεμβολίαστος βουλευτής για ιατρικούς λόγους.

Βουλή: Αυστηροποιούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Στην αυστηροποίηση των πρωτοκόλλων για τον κορονοϊό προχωρά η Βουλή μετά την έξαρση των κρουσμάτων και της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της σημερινής (13/1) Διάσκεψης των Προέδρων αποφασίστηκε η μείωση του αριθμού των βουλευτών που θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα τόσο στην αίθουσα της Ολομέλειας όσο και στις επιτροπές.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα τα νούμερα έχουν ως εξής:

100 βουλευτές για την Ολομέλεια
40 βουλευτές για την αίθουσα της Γερουσίας
6 βουλευτές για τις μικρότερες αίθουσες, στις οποίες συνεδριάζουν οι επιτροπές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν συσκευές απολύμανσης του αέρα με ειδικά φίλτρα, ενώ επανέρχεται το μέτρο των περιορισμών των ταξιδιών στο εξωτερικό (στο πλαίσιο κοινοβουλευτικών αποστολών). Παράλληλα, «παγώνουν» όλες οι επισκέψεις στις εκθέσεις που διατηρεί η Βουλή.

Την ίδια στιγμή παραμένει σε ισχύ η διεύρυνση της επιστολικής ψήφου και η εγγραφή των ομιλητών μέσω ενημέρωσης των κομμάτων και όχι με εγγραφή στο ειδικό σύστημα.

Κορονοϊός: Έξι κρούσματα στη Βουλή

Τέλος, θα αυξηθεί το ποσοστό της τηλεργασίας και θα φτάσει ως και 50% στις υπηρεσίες της Βουλής όπου είναι αυτό δυνατό να πραγματοποιείται. Σύμφωνα με την ενημέρωση του προέδρου της Βουλής κάθε δύο εβδομάδες θα γίνεται επανεκτίμηση των μέτρων.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι πλέον έχουν εμβολιαστεί 299 βουλευτές, ενώ ένας παραμένει ανεμβολίαστος έχοντας επικαλεστεί λόγους υγείας.