Πεδίο συγκρούσεων το Αριστοτέλειο

Μετά την εκκένωση του «στεκιού» στο Βιολογικό, κλεφτοπόλεμος αστυνομίαςαντιεξουσιαστών διεξάγεται στους χώρους του.

Πεδίο συγκρούσεων το Αριστοτέλειο

Συνεχίστηκε χθες ο κλεφτοπόλεμος αστυνομίας – αντιεξουσιαστών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο οποίος έχει ξεσπάσει με αφορμή την εκκένωση του «στεκιού» στο Βιολογικό, έπειτα από 30 και πλέον χρόνια κατάληψης. Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στο ΑΠΘ και εκκένωσαν χώρο πίσω από το Χημικό, που τελούσε υπό κατάληψη από την περασμένη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Συνελήφθησαν για συμμετοχή στην κατάληψη 15 άτομα, ενώ κατασχέθηκαν ξύλινα κοντάρια, τούβλα, πέτρες και πυροσβεστήρες που, σύμφωνα με την αστυνομία, χρησιμοποίησαν οι συλληφθέντες για να επιτεθούν στους αστυνομικούς. «Απελευθερώθηκαν όλοι οι χώροι και αποδόθηκαν στους φοιτητές και τους καθηγητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης», ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης (σ.σ. οι αστυνομικοί) έσπασαν τζάμια και χρησιμοποιήθηκαν δακρυγόνα και κρότου λάμψης απέναντι στον κόσμο που υπερασπιζόταν την κατάληψη», ανέφεραν αντιεξουσιαστές σε κείμενό τους που δημοσιοποιήθηκε στο Athens Indymedia. Αντιδρώντας στη χθεσινή, νέα επιχείρηση της αστυνομίας εντός των χώρων του ΑΠΘ, νεαροί προχώρησαν σε νέα κατάληψη, αυτή τη φορά της Κοσμητείας της Σχολής Θετικών Επιστημών. «Ως αντανακλαστική απάντηση στο κατασταλτικό μένος του κράτους, καταλάβαμε από νωρίς το πρωί την Κοσμητεία της ΣΘΕ και καλούμε συγκέντρωση στήριξης μπροστά από το κτίριο», ανέφεραν σε χθεσινή ανακοίνωσή τους οι καταληψίες.

πηγή: kathimerini.gr