Βουλγαρία: Διαδηλωτές κατά των μέτρων προσπάθησαν να εισβάλλουν στην Βουλή

Διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλλουν στο Βουλγαρικό κοινοβούλιο κατά την διάρκεια επεισοδίων σε μαζική πορεία κατά των μέτρων για τον κορονοϊό στη Σόφια. 

Βουλγαρία: Διαδηλωτές κατά των μέτρων προσπάθησαν να εισβάλλουν στην Βουλή

Περίπου 3.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν έξω από το Βουλγαρικό κοινοβούλιο προκειμένου να διαδηλώσουν κατά των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας χαρακτηρίζοντάς τα ως πιέσεις της κυβέρνησης για να εμβολιαστούν. Μία ώρα περίπου μετά την έναρξη της διαδήλωσης, το πλήθος απώθησε τις αστυνομικές δυνάμεις και έφτασε μπροστά στην είσοδο του κτηρίου απαιτώντας από τους βουλευτές να βγουν και να αντιμετωπίσουν τα αιτήματα τους.

Κρατώντας εθνικές σημαίες και σημαίες του εθνικιστικού κόμματος Αναγέννηση, που διοργάνωσε τη συγκέντρωση, φώναξαν «Ελευθερία» και «Μαφία» και καταδίκασαν όλα τα μέτρα κατά του ιού

Οι Βούλγαροι πρέπει να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς και να επιδεικνύουν δελτίο υγείας, που δίνεται σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί, έχουν αναρρώσει ή που έχουν βγει αρνητικά στον ιό, για να μπουν σε εστιατόρια, καφετέριες και εμπορικά κέντρα και γυμναστήρια.

Η λιγότερο εμβολιασμένη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Βουλγαρία κατέγραψε αριθμό-ρεκόρ κρουσμάτων την Τετάρτη, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έξαρση της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Όμικρον.

Ο Πρωθυπουργός Κιρίλ Πέτκοφ, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο μήνα και δεσμεύτηκε να ενθαρρύνει τους εμβολιασμούς στη βαλκανική χώρα, δήλωσε στο κανάλι BTV ότι λυπάται που δεν μπορούσε να συναντηθεί με τους διαδηλωτές, αλλά είναι έτοιμος να το κάνει την Παρασκευή, όταν θα τελειώσει η καραντίνα του.

Ο Πέτκοφ, ο Πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ και οι ανώτεροι υπουργοί μπήκαν σε απομόνωση αφού ένας συμμετέχων σε μια συνάντηση ασφαλείας στην οποία συμμετείχαν τη Δευτέρα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Επανέλαβε ότι το δελτίο υγείας δεν θα αρθεί.