Υπόθεση Novartis: Κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ο Κώστας Βαξεβάνης!

Τέσσερις βαριές κατηγορίες από τον Άρειο Πάγο για την ανάμειξή του στην υπόθεση Novartis αντιμετωπίζει ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης του «Documento», Κώστας Βαξεβάνης.

Υπόθεση Novartis: Κατηγορείται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση ο Κώστας Βαξεβάνης!

Κατηγορούμενος απο την ελληνική δικαιοσύνη και μάλιστα από ανώτατο δικαστικό λειτουργό είναι πλέον ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» Κώστας Βαξεβάνης για την εμπλοκή του στο σκοτεινό παρασκήνιο της ενοχοποίησης των 10 πολιτικών για την υπόθεση της Novartis, υπόθεση που βρίσκεται με τις διαδικασίες του Ειδικού Δικαστηρίου στον Αρειο Πάγο.

Η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου που διενεργεί την ανάκριση για την ενοχοποίηση των δέκα πολιτών (Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα, Ευάγγελου Βενιζέλου και άλλων) απήγγειλε βαρύτατες κατηγορίες στον εκδότη της εφημερίδας «Documento» αξιολογώντας και αναλύοντας το τεράστιο υλικό της δικογραφίας που έχει στα χέρια της μετά από πολύμηνες ανακρίσεις, την προανακριτική της Βουλής και τις καταθέσεις πολιτικών και όχι μόνον.

Κατά Βαξεβάνη η ανακρίτρια έχει απαγγείλει κατηγορίες για:

  • συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση-συμμορία
  • συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος
  • και δύο κατηγορίες για συνέργεια σε κατάχρηση εξουσίας.

Οι κατηγορίες σε βάρος του Βαξεβάνη είναι βαρύτατες και σχετίζονται με την πιθανή ανάμειξή του παρασκηνιακά, αλλά και με δημοσιεύματα, προκειμένου να ενοχοποιηθούν χωρίς στοιχεία στο σκάνδαλο πολιτικοί από τους οποίους οι περισσότεροι έχουν ήδη από τις δικαστικές αρχές απαλλαγεί.

Η σημασία της δίωξης του Κώστα Βαξεβάνη είναι ότι δεν του αποδόθηκαν οι κατηγορίες από τη Βουλή, την κυβερνητική πλειοψηφία που έστειλε την υπόθεση στη δικαιοσύνη, αλλά από την ίδια τη δικαιοσύνη και μάλιστα σε υψηλότατο επίπεδο, τον Αρειο Πάγο.

Ο εκδότης του Documento βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου στην οποία θα απολογηθεί ενώ δεν αποκλείεται να καθίσει στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου μαζί με τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και άλλους που ελέγχονται για την ενοχοποίηση των πολιτικών χωρίς στοιχεία στο κατά τα άλλα υπαρκτό σκάνδαλο της Novartis.

Η ειδική ανακρίτρια του νόμου περί ευθύνης υπουργών, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, η οποία άρχισε την αποστολή των κλήσεων σε απολογία από τα μη πολιτικά πρόσωπα που ερευνώνται έστειλε επίσης κλήση σε απολογία ως κατηγορουμένους στους δημοσιογράφους Αλέξανδρο Τάρκα και Γιάννα Παπαδάκου.

Η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου έχει λάβει προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί στα τέλη Ιανουαρίου. Έχει καταθέσει προσφυγή, ζητώντας την ακύρωση της κλήσης σε απολογία.

iefimerida.gr