Υπουργείο Παιδείας: Με φυσική παρουσία η εξεταστική στα ΑΕΙ - Τι θα γίνει με όσους νοσούν

Οι οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη διεξαγωγή της εξεταστικής περιόδου του χειμερινού εξαμήνου στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

Υπουργείο Παιδείας: Με φυσική παρουσία η εξεταστική στα ΑΕΙ - Τι θα γίνει με όσους νοσούν

Με φυσική παρουσία θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική περίοδος του χειμερινού εξαμήνου στα ΑΕΙ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Οι φοιτητές που δεν εξετάστηκαν στα μαθήματα που είχαν δηλώσει λόγω νόσησης από κορονοϊό, θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν μετά το τέλος της εξεταστικής περιόδου ή σε άλλη ημερομηνία.

Όσοι φοιτητές νοσούν με κορονοϊό δεν θα μετάσχουν στις εξετάσεις για όσο χρονικό διάστημα βρίσκονται σε απομόνωση, σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο. Η απουσία τους λόγω νόσησης θα προκύπτει μέσω της καταγραφής τους στην πλατφόρμα edupass.

Όλοι όσοι προσέρχονται σε ΑΕΙ για τη συμμετοχή τους σε γραπτές ή προφορικές εξετάσεις υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση στη συγκεκριμένη πλατφόρμα, εάν δεν έχουν ήδη υποβάλει σχετική δήλωση κατά τη διάρκεια του χειμερινού εξαμήνου. «Οι συγκεκριμένοι φοιτητές θα εξεταστούν στα μαθήματα στα οποία υποχρεωτικώς απουσίαζαν, σε άλλη ημερομηνία που θα οριστεί με επιμέλεια του διδάσκοντος», αναφέρει το υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Εξετάσεις με πιστοποιητικό ή αρνητικό τεστ

Για τη συμμετοχή στις εξετάσεις είναι υποχρεωτική η επίδειξη ενός εκ των εξής:

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού,
  • πιστοποιητικό νόσησης,
  • αρνητικό PCR τεστ έως 72 ωρών
  • αρνητικό rapid test έως 48 ωρών

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης, για όλους τους συμμετέχοντες. Το υπουργείο συστήνει τη χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή ΚN95) ή εναλλακτικά διπλής μάσκας.