Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Επτά βρέφη νοσηλεύονται με κορονοϊό

Δεκάδες νέες εισαγωγές κατά την εφημερία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, στο οποίο νοσηλεύονται επτά βρέφη.

Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Επτά βρέφη νοσηλεύονται με κορονοϊό

Περίπου 25 νέες εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό έγιναν στη διάρκεια της εφημερίας στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, η οποία ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα το πρωί, ενώ άλλα 11 άτομα νοσηλεύονται στη βραχεία νοσηλεία ως ύποπτα κρούσματα.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο GRTimes.gr ο ακτινολόγος, επιμελητής Α’ στο ΓΝΘ «Παπαγεωργίου», Χρήστος Παπαστεργίου, νοσηλεύονται με κορωνοϊό επτά παιδάκια κάτω του έτους, με το πιο μικρό να είναι λίγων ημερών και το μεγαλύτερο 7-8 μηνών, χωρίς ευτυχώς η κατάσταση τους να κρίνεται ανησυχητική μέχρι στιγμής.

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαστεργίου, η πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία, συνεχίζει να είναι μεγάλη αν και δείχνει μια τάση σταθεροποίησης, με τις εισαγωγές να κυμαίνονται περίπου στα επίπεδα με την προηγούμενη εφημερία στις 5 Ιανουαρίου η οποία ήταν χειρότερη από την πρωτοχρονιά, ωστόσο οι ΜΕΘ εξακολουθούν να είναι γεμάτες και 10-11 άτομα να είναι διασωληνωμένα εκτός.

Όπως τονίζει ο ίδιος, η μετάλλαξη Όμικρον, αν και πιο μεταδοτική, δείχνει σαφώς πιο ήπια, με τα κρούσματα που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου να αφορούν στη μετάλλαξη Δέλτα.

Πηγή: News247.gr