Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου!

Βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις  αναμένονται τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στις ορεινές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo. Παράλληλα, θα σημειωθεί νέα μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και πυκνές χιονοπτώσεις τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου!

Πιο αναλυτικά, αναμένονται βροχές και σε θαλάσσιες, νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, καταιγίδες με πιθανότητα σποραδικών χαλαζοπτώσεων. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά και κατά τόπους στη Δυτική Μακεδονία. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο και στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -1 έως 3 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 12, στη Θεσσαλία και στην Ήπειρο από 2 έως 10, στην Ανατολική Στερεά από 3 έως 13, στη Δυτική Στερεά από 6 έως 9, στην Πελοπόννησο από 5 έως 11, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 10, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 9 έως 14, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα από 10 έως 13 και στην Κρήτη από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και από το μεσημέρι 5 έως 7 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες έως νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και από το μεσημέρι από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται πρόσκαιρες βροχοπτώσεις και το μεσημέρι και απόγευμα ενδεχομένως καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές ενώ υπάρχει πιθανότητα καταιγίδας από το πρωί έως νωρίς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και από το πρωί 2 έως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Εξάλλου, σύμφωνα με ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου στο Facebook:

«Ιδιαίτερα πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται κατά τη διάρκεια κυρίως της Τρίτης 11 του μηνός στις περισσότερες ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας (νομού Τρικάλων Καρδίτσης, Λάρισας και Μαγνησίας) και των δήμων της Ηπείρου που συνορεύουν με αυτούς (δήμοι Βορείων και Κεντρικών Τζουμέρκων, Μετσόβου και πιθανόν Ζαγορίου), της Βόρειας Στερεάς (νομού Ευρυτανίας Φθιώτιδας και Φωκίδας) με υψόμετρο άνω κυρίως των 1000 – 1200 μέτρων όπου κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου εικοσιτετράωρου και μέχρι την Τετάρτη το πρωί, δεν αποκλείεται να σημειωθούν 40 με 50 εκατοστά φρέσκου χιονιού (κατά μέσο όρο) σε συνδυασμό με πολύ ισχυρούς ανέμους, καθιστώντας την οδήγηση ιδιαίτερα επικίνδυνη!».

naftemporiki.gr