«Φραγμός» της Δίωξης σε παράνομη ιστοσελίδα τυχερών παιγνίων από την Ρωσία

Στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας για παράνομο στοιχηματισμό και τυχερά παίγνια, μέσω διαδικτύου, εντοπίστηκε ιστότοπος και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ταυτοποιήθηκε η χώρα αδειοδότησης της εταιρίας που λειτουργούσε την ιστοσελίδα, στη Ρωσία

«Φραγμός» της Δίωξης σε παράνομη ιστοσελίδα τυχερών παιγνίων από την Ρωσία

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος διαχειριστή ιστοσελίδας, μέσω της οποίας διεξάγονταν τυχερά παίγνια στο διαδίκτυο, χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας για παράνομο στοιχηματισμό και τυχερά παίγνια, μέσω διαδικτύου, εντοπίστηκε ιστότοπος και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, ταυτοποιήθηκε η χώρα αδειοδότησης της εταιρίας που λειτουργούσε την ιστοσελίδα, στη Ρωσία.

Στην συνέχεια, μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, απεστάλη αίτημα προς την αλλοδαπή χώρα για την χορήγηση των στοιχείων του διαχειριστή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ ενημερώθηκε σχετικά και η ανεξάρτητη διοικητική Αρχή Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.).

Με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεση η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, η παροχή μη αδειοδοτημένων υπηρεσιών τυχερών παιγνίων αποτελεί ποινικό αδίκημα, κακουργηματικού χαρακτήρα και η συμμετοχή παικτών σε μη αδειοδοτημένα τυχερά παίγνια διώκεται επίσης ποινικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

  • Τηλεφωνικά: 11188
  • Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω twitter: @CyberAlertGR
  • Μέσω της διαδικτυακής πύλης (portal) της Ελληνικής Αστυνομίας ( https://portal.astynomia.gr )
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD

πηγή: news247.gr