Βασιλακόπουλος: «Εάν παρακρατείται από τη σύνταξη 100 ευρώ, θα δείτε πόσοι θα εμβολιάζονταν» (vid)

Ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε με δηλώσεις του στα πρόστιμα της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Tι ανέφερε για το άνοιγμα των σχολείων

Βασιλακόπουλος: «Εάν παρακρατείται από τη σύνταξη 100 ευρώ, θα δείτε πόσοι θα εμβολιάζονταν» (vid)

Με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ο Θοδωρής Βασιλακόπουλος σχολίασε τα πρόστιμα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά και τα δεδομένα με το άνοιγμα των σχολείων.

Αρχικά είπε: «Το πρόστιμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό δεν έχει επιβληθεί, είναι θεωρητικό. Δεν είμαι νομικός, αλλά υπάρχουν υποχρεωτικότητες και υποχρεωτικότητες. Να σας το πω διαφορετικά, αν έμενα μου επιβάλετε ένα πρόστιμο το οποίο μου έρθει στο τέλος του χρόνου και θα μου λέει ότι θα πληρώσω 100 ευρώ αλλά εγώ δεν το κάνω, ούτε την επόμενη χρονιά, ούτε τη μεθεπόμενη σε δέκα χρόνια θα αθροιστεί ένα ποσό. Αν είμαι και 84 ετών δεν θα με πολυνοιάζει».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Είναι σοβαρή υποχρεωτικότητα αυτή; Για να έλεγε η κυβέρνηση ότι θα παρακρατείται από τη σύνταξή σου ένα ποσό της τάξεως των 100 ευρώ τον μήνα, θα δείτε πόσοι θα εμβολιάζονταν αύριο. Το πρόστιμο θα επιβληθεί αλλά δεν θα εισπραχθεί».

Όσον αφορά τα σχολεία δήλωσε: «Η λογική με τα σχολεία είναι παρά πολύ απλή. Αυτοί που υποστήριζαν να μη λειτουργήσουν τα σχολεία το έλεγαν για να μην υπάρχει περαιτέρω διασπορά για να προστατέψουμε τους ανεμβολίαστους. Υπάρχει κι η αντίστροφη λογική: λειτουργώ κανονικά τα σχολεία γιατί εκεί τα παιδιά επιτηρούνται. Το 99,0% των εκπαιδευτικών θα βλέπει το παιδί, και θα του λέει ‘φόρα τη μάσκα’. Οι περισσότεροι των γονέων είναι λογικοί άνθρωποι, θα οδηγήσουν το παιδί σε σελφ τεστ, δηλαδή θα έχουμε καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση. Αν μείνει το παιδί του σπίτι θα κάνει ο γονέας στο παιδί 3 σελφ τεστ την εβδομάδα για να ξέρει αν έχει νοσήσει; Κανένα δε θα κάνει».