ΜΕΤΡΟ: Νέοι σταθμοί σε Χαμοστέρνας, Πλατεία Δαβάκη, Λόφος Φιλαρέτου/Τζιτζιφιές και ΚΠΙΣΝ

Μια νέα γραμμή Μετρό στα σκαριά, που θα ενώνει το Θησείο με το Φάληρο και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

ΜΕΤΡΟ: Νέοι σταθμοί σε Χαμοστέρνας, Πλατεία Δαβάκη, Λόφος Φιλαρέτου/Τζιτζιφιές και ΚΠΙΣΝ

Μια νέα γραμμή Μετρό που θα ενώνει το Θησείο με το Φάληρο και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα αποκτήσει η Αθήνα στο μέλλον. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Αττικό Μετρό, πρόκειται για ένα νέο κλάδο της Γραμμής 1 (Πειραιάς-Κηφισιά) που θα καλύψει τις περιοχές των Πετραλώνων, της Καλλιθέας και θα τερματίζει στο Κέντρο Πολιτισμού στο Φάληρο.

Συνολικά η νέα γραμμή θα έχει μήκος 5 χιλιόμετρα και θα είναι πλήρως υπογειοποιημένη. Οι σταθμοί που προβλέπεται να κατασκευαστούν είναι: Χαμοστέρνας, Πλατεία Δαβάκη, Λόφος Φιλαρέτου/Τζιτζιφιές και Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η γραμμή θα ξεκινά από τον σταθμό Θησείο και στη συνέχεια θα υπογειοποιείται για να συνεχίσει με κατεύθυνση προς νότια και νοτιο-ανατολικά. Προς το παρόν έχει ολοκληρωθεί η συγκοινωνιακή μελέτη και θα ακολουθήσει η δημοπράτηση για τις τοπογραφικές και γεωτεχνικές μελέτες.

Το κόστος του έργου εκτιμάται στα 450 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η νέα αυτή γραμμή θα εξυπηρετεί περίπου 65.000 επιβάτες ημερησίως ενώ θα ανακουφίσει την πρωτεύουσα από χιλιάδες οχήματα καθημερινά. Η γραμμή αυτή μελλοντικά προβλέπεται να επεκταθεί προς το Παλαιό Φάληρο κατά μήκος της Λεωφόρου Αμφιθέας.

Πηγή: ypodomes.com