ΕΟΠΥΥ: Καταγγέλλει τις συμβάσεις όσων κλινικών δεν δέχονται περιστατικά κορονοϊού

Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θανάση Πλεύρη οι ιδιωτικές κλινικές που δεν συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης χάνουν τις συμβάσεις τους με τις δομές υγείας του κράτους

ΕΟΠΥΥ: Καταγγέλλει τις συμβάσεις όσων κλινικών δεν δέχονται περιστατικά κορονοϊού

Μέτρα για την αντιμετώπιση της επέλασης του κορονοϊού στη χώρα λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα επιπλέον 300 κλίνες νοσηλείας από τον ιδιωτικό τομέα εξασφάλισε για την Αττική το Υπουργείο Υγείας, ώστε να αντιμετωπίσει τις αυξημένες ανάγκες νοσηλείας που φέρνει η ανεξέλεγκτη εξάπλωση του ιού.

Ωστόσο, έγινε σαφές πως όσοι ιδιώτες δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα της κυβέρνησης ο ΕΟΠΥΥ θα καταγγείλει τη σύμβασή τους.

Από τη Δευτέρα (3/1) ενεργοποιείται το επικαιροποιημένο σχέδιο συνεργασίας του Yπουργείου Υγείας με τις ιδιωτικές κλινικές που στοχεύει να ενισχύσει το ΕΣΥ στην Αθήνα με επιπλέον τουλάχιστον 300 απλές κλίνες νοσηλείας για Covid περιστατικά.

Ήδη, όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του, το ΕΣΥ ενισχύεται από τις ιδιωτικές κλινικές με το σύνολο των κλινών ΜΕΘ, με την αρωγή σε διαχείριση περιστατικών και στις περιοχές όπου υπήρξε ανάγκη στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία με ένταξη σε αυτό άνω των 700 απλών κλινών για διαχείριση Covid και non-Covid περιστατικών από ιδιώτες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η μέχρι στιγμής ανταπόκριση των ιδιωτικών κλινικών είναι απολύτως συμβατή με όσα έχει ζητήσει το Υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο, στις λίγες ιδιωτικές κλινικές που θα δηλώσουν αδυναμία να ανταποκριθούν στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα και δεν θα συμμετάσχουν, με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θανάση Πλεύρη θα καταγγελθεί η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς δεν υπάρχει λόγος να διατηρείται σύμβαση με κλινικές που αδυνατούν να συμβάλλουν στην παρούσα συγκυρία με διαχείριση και Covid περιστατικών.