Πλεύρης: «Πάνω από 15.000 κρούσματα σήμερα»

Μαύρο ρεκόρ ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στην ΕΡΤ. Δεν αποκλείεται να έρθουν νωρίτερα τα μέτρα.

Πλεύρης: «Πάνω από 15.000 κρούσματα σήμερα»

Μαύρο ρεκόρ ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στην ΕΡΤ τονίζοντας πως μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 15.000 κρούσματα.

Ειδικότερα, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως από το πρωί της Τρίτης (28/12) έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 550.000 τεστ, στα οποία εντοπίστηκαν 15.000 κρούσματα, με τον αριθμό αυτό να αναμένεται να αυξηθεί όσο περνούν οι ώρες.

Ανακοίνωσε επίσης πως θα συνεδριάσει εκ νέου αύριο η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων η οποία θα εξετάσει αν τα μέτρα θα ισχύσουν νωρίτερα από τις 3 Ιανουαρίου.

«Πάρα πολύ νέος κόσμος αυτή τη στιγμή νοσεί. Και θα νοσήσει ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες. Αν λοιπόν οι έφηβοι αισθανθούν πως έχουν εκτεθεί, τότε να μην έρθουν σε επαφή με τους γονείς τους και τους παππούδες του καθώς σε αυτές τις ηλικίες η παραλλαγή Όμικρον παραμένει επικίνδυνη», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Επισήμανε πως στην Αττική υπάρχει αύξηση 200-300% στα κρούσματα, νούμερα που δεν έδινε η μετάλλαξη Δέλτα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Όμικρον είναι κυριάρχη» υπογράμμισε ο Θάνος Πλεύρης, σημειώνοντας ότι μέσα στο επόμενο 10ήμερο η Όμικρον θα αποτελεί το μοναδικό στέλεχος που «θα μας απασχολεί».

Έσπευσε ωστόσο να ξεκαθαρίσει πως το Σύστημα Υγείας προς το παρόν δεν έχει δεχθεί περισσότερη πίεση, εξαιτίας της επικράτησης της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η μετάλλαξη Όμικρον αγγίζει ήδη το 70% των ημερήσιων κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες στην Αττική. Τη Δευτέρα καταγράφηκαν 9.284 κρούσματα.

πηγή: www.in.gr