Παγώνη: «Πιθανός ο πενταψήφιος αριθμός κρουσμάτων - Όποιος έχει συνάχι να μείνει σπίτι»

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εν μέσω έξαρσης της πανδημίας κάλεσε τους πολίτες να μείνουν σπίτι εάν εμφανίσουν συνάχι ή μπούκωμα. "Τα συμπτώματα της Όμικρον είναι πολύ απλά".

Παγώνη: «Πιθανός ο πενταψήφιος αριθμός κρουσμάτων - Όποιος έχει συνάχι να μείνει σπίτι»

«Βλέπω μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά» δήλωσε στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, επισημαίνοντας ότι σταδιακά θα αυξηθούν τα κρούσματα. Όπως εξήγησε, ο κόσμος θα επιστρέψει από διακοπές και τα αποτελέσματα θα φανούν μέσα σε αυτό το δεκαπενθήμερο.

Εκτίμησε ότι Ιανουάριος και Φεβρουάριος θα είναι οι δυο μήνες που θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να δούμε ακόμα και πενταψήφιο αριθμό αλλά σταδιακά. «Το 15.000 το θεωρώ υπερβολικό» ανέφερε.

«Όποιος έχει συνάχι δεν σηκώνεται να πάει στη δουλειά του γιατί τα συμπτώματα της Όμικρον είναι πολύ απλά. Με συνάχι και μπούκωμα μένουμε σπίτι μας», επεσήμανε η κ. Παγώνη.

Σχετικά με τα σενάρια για την εστίαση, σχολίασε ότι μπορεί να παραμείνουν οι καθιστοί θαμώνες και από το να κλείσουν εντελώς οι επιχειρήσεις να λειτουργήσουν κατ' αυτόν τον τρόπο.

«Ας ανοίγουν και πιο νωρίς. Στο εξωτερικό τρώνε στις 7 η ώρα και 12 η ώρα είναι μια κανονική ώρα για ύπνο».

Η κ. Παγώνη εκτίμησε ότι τον Μάιο θα είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα.

Πηγή: News247.gr