Ναυάγιο στα Αντικύθηρα: Στους 11 οι νεκροί μετανάστες

Έντεκα νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός από τη βραχονησίδα Πρασονήσι, βόρεια των Αντικυθήρων, μετά την προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με μετανάστες.

Ναυάγιο στα Αντικύθηρα: Στους 11 οι νεκροί μετανάστες

Ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός 90 ανθρώπων (52 άνδρες 11 γυναίκες και 27 παιδιά) από τη βραχονησίδα Πρασονήσι, βόρεια των Αντικυθήρων, μετά την προσάραξη ιστιοφόρου σκάφους με μετανάστες.

Από την προσάραξη έχασαν τη ζωή τους 11 άτομα, οι σοροί των οποίων περισυνελέγησαν από τη θαλάσσια περιοχή από πλωτό σκάφος του λιμενικού και θα μεταφερθούν στον λιμένα Πειραιά.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το Λιμενικό: «Πραγματοποιήθηκε ευρεία επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού αλλοδαπών από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (23/12), στη θαλάσσια περιοχή νησίδας ΠΡΑΣΟΝΗΣΙ βόρεια ν. Αντικυθήρων υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Ειδικότερα, το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης και ημιβύθισης ιστιοφόρου σκάφους (α.λ.σ.) με περίπου ενενήντα (90) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, οι οποίοι εξήλθαν από αυτό και παρέμειναν επί της νησίδας Πρασονησίου. Στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή επιχείρησαν ένα Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών (Μ.Υ.Α.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και τέσσερα (04) παραπλέοντα πλοία.

Το Π.Α.Θ. Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απεγκλώβισε με ασφάλεια, πρωινές ώρες σήμερα, ενενήντα αλλοδαπούς (52 άνδρες, 11 γυναίκες και 27 ανήλικοι), οι οποίοι πρόκειται να μεταφερθούν στον λιμένα Πειραιά.

Τατυτόχρονα, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή καθώς και υποβρύχια έρευνα από στελέχη της Μ.Υ.Α./Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., εντός του Ι/Φ σκάφους, το οποίο βρίσκεται βυθισμένο στο σημείο της προσάραξης, κατά την οποία περισυνελέγησαν συνολικά έντεκα (11) σοροί, οαπό το ανωτέρω Π.Α.Θ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος είχε αποπλεύσει από τα παράλια της Τουρκίας με τελικό προορισμό τις ιταλικές ακτές.

naftemporiki.gr