Ο Ερυθρός Σταυρός κοντά στους άστεγους της Αθήνας (vid)

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, για ακόμη μία φορά μέσα σε λίγες μέρες, πραγματοποίησε δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων, στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων.

Ο Ερυθρός Σταυρός κοντά στους άστεγους της Αθήνας (vid)

Η δράση (streetwork) έγινε στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, ενισχύοντας 210 άστεγους με ανθρωπιστικό υλικό και τρόφιμα ενόψει των Χριστουγεννιάτικων εορτών.

Συγκεκριμένα, κοινωνικοί λειτουργοί του ΕΕΣ βρέθηκαν κοντά σε αστέγους που διαβιούν σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού στο κέντρο της Αθήνας και με την υποστήριξη των εθελοντών του ΕΕΣ, τους διέθεσαν ανθρωπιστικό υλικό άμεσης κοινωνικής βοήθειας και τους παρείχαν Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας.

Ταυτόχρονα, έγινε θερμομέτρηση και τους παρασχέθηκε ενημέρωση για τους χώρους προσωρινής φιλοξενίας και τα μέτρα αρωγής και υποστήριξης της ομάδας στόχου, τα οποία αναπτύσσονται από την οικεία Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Το ανθρωπιστικό υλικό που διατέθηκε, εξασφαλίστηκε εξ' ολοκλήρου μέσω χορηγίας της εταιρείας Procter & Gamble και αφορούσε σε είδη ατομικής υγιεινής, είδη βασικής διατροφής, ιματισμό, είδη προστασίας από τις καιρικές συνθήκες και μέσα ατομικής προστασίας από τον Covid 19.

Συνολικά από τη μεγάλη δράση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού ωφελήθηκαν 210 άτομα, ενώ ανάλογες δράσεις προβλέπεται να υλοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, τόσο στην Αθήνα, όσο και στα μεγάλα αστικά κέντρα, ειδικότερα σε περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες.

Πηγές: msn.com, CNN Greece