Tι θα ισχύσει στα γήπεδα από τις 3 Ιανουαρίου για την ύπαρξη θεατών

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε τη λήψη νέων περιοριστικών μέτρων που θα αφορούν τα γήπεδα και τις αθλητικές εκδηλώσεις και την ύπαρξη θεατών από τις 3 Ιανουαρίου

Tι θα ισχύσει στα γήπεδα από τις 3 Ιανουαρίου για την ύπαρξη θεατών

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης (23/12) τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας αλλά και της μετάλλαξης Όμικρον.

Όπως εξήγησε, αυτά θα έχουν ισχύ από αύριο ως και τις 2 Ιανουαρίου, ενώ στις 27 Δεκεμβρίου θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή για να δοθούν περαιτέρω διευκρινήσεις.

Ο κ.Πλεύρης πάντως επιβεβαίωσε ότι τα μέτρα που θα παρθούν από τη νέα χρονιά θα αφορούν και τα γήπεδα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα υπάρξουν περιορισμοί και στις αθλητικές εκδηλώσεις», σημειώνοντας ότι η ακριβής αποτύπωσή τους θα γίνει στις στις 27 Δεκεμβρίου οπότε και θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή.

Σύμφωνα με τον υπουργό έρχονται:

  • Περιορισμοί στο ωράριο λειτουργίας στην εστίαση και στην διασκέδαση.
  • Περιορισμοί στις αθλητικές δραστηριότητες και στην είσοδο στα γήπεδα.
  • Αύξηση του ποσοστού τηλεργασίας

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι δεν επιστρέφει το 13033 για την αποστολή μηνυμάτων.

Ξεκαθάρισε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά μετά τις εορτές , ωστόσο μελετάται ο επανακαθορισμός του πρωτοκόλλου για το πότε κλείνει ένα τμήμα. Ερωτηθείς σχετικά είπε πως δεν εξετάζεται κάποιο μέτρο στην λειτουργία των σχολείων, αλλά σημείωσε δε πως η κατάσταση είναι δυναμική.

Ειδικά για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι υπάρχουν εισηγήσεις για τις αθλητικές δραστηριότητες. «Όταν ανακοινώσουμε το πλαίσιο που θα ισχύει από τις 3 Ιανουαρίου και για 15 ημέρες θα υπάρξει ειδική αναφορά σε αυτή την κατηγορία», σημείωσε. ;Oπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για τα γήπεδα, η εισήγηση των ειδικών είναι για αγώνες χωρίς θεατές από τις 3 Ιανουαρίου και 15 μέρες.

Αναφορικά με τις εκκλησίες ο κ. Πλεύρης επεσήμανε πως παραμένουν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και σημείωσε πως το επόμενο διάστημα θα γίνουν τόσοι έλεγχοι όσοι είχαν γίνει σχεδόν συνολικά όλο το έτος.