Σήμερα οι ανακοινώσεις - Νέα μέτρα, μάσκες και αναβολή εκδηλώσεων!

Σήμερα (23/12) ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα. Μάσκες παντού, χωρίς κόσμο τα γήπεδα, ματαίωση εκδηλώσεων

Σήμερα οι ανακοινώσεις - Νέα μέτρα, μάσκες και αναβολή εκδηλώσεων!

Κυβέρνηση και ειδικοί θέλουν να βάλουν το πρώτο φρένο στην ταχύτητα εξάπλωσης της Όμικρον στη χώρα μας. Σε λίγες ώρες στη σύσκεψη υπό τον οριστικοποιούνται οι παρεμβάσεις που θα τεθούν σε ισχύ από την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 11 το πρωί από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου και τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.

Κυβερνητικά στελέχη μετέδιδαν την εκτίμηση πως αυτή η φάση της επέμβασης θα περιλαμβάνει ήπιου χαρακτήρα μέτρα. Την ίδια στιγμή η επιτροπή έχει δημιουργήσει ήδη ένα πλέγμα με μέτρα ανάσχεσης όπως η ματαίωση όλων των μαζικών εορταστικών εκδηλώσεων σε ανοικτούς χώρους, όπως για παράδειγμα τα φεστιβάλ ή άλλα δρώμενα.

Ακόμη την τέλεση αγώνων χωρίς κόσμο γήπεδα και τα υποχρεωτικά τεστ σε όσους ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή τους. Επίσης οι ειδικοί ζητούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αλλά και μάσκα αυξημένης προστασίας στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πηγή: CNN.gr