Θεσσαλονίκη: Μαθητές εισέβαλαν σε τάξη και προπηλάκισαν την καθηγήτρια

Μαθητές του 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου εισέβαλαν σε τάξη και φορώντας μάσκες full face προπηλάκισαν την καθηγήτρια

Θεσσαλονίκη: Μαθητές εισέβαλαν σε τάξη και προπηλάκισαν την καθηγήτρια

Την έντονη ανησυχία του καθώς και τον μεγάλο προβληματισμό του εκφράζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Λυκείου Ωραιοκάστρου, με ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για βίαιη και προκλητική συμπεριφορά ομάδας μαθητών του σχολείου.

Συγκεκριμένα, ο σύλλογος καταγγέλλει πως υπήρξε συμπλοκή δύο μαθητών από το 1ο και 2ο Λύκειο από το οποίο τραυματίστηκε ο ένας εκ των δύο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Μάλιστα, γίνεται λόγος και για ένα άλλο περιστατικό, βάσει του οποίου, «ομάδα μαθητών από το 1ο και 2ο Λύκειο, φορώντας μάσκες full face εισέβαλε σε ώρα μαθήματος μέσα σε τμήμα της Β’ Λυκείου του 1ου Λυκείου και αφού τρόμαξαν και προπηλάκισαν την καθηγήτρια είπαν ότι το έκαναν για «πλάκα» σε έναν φίλο τους – μαθητή της συγκεκριμένης τάξης».

Συγκεκριμένα ο Σύλλογος καταγγέλλει ότι:

-Σε συμπλοκή δύο μαθητών (ενός του 1ου Λυκείου με έναν του 2ου Λυκείου) προκλήθηκε σοβαρός τραυματισμός ενός εκ των δύο με αποτέλεσμα να απαιτηθεί η μεταφορά του σε νοσοκομείο.

-Ομάδα μαθητών από το 1ο και 2ο Λύκειο, φορώντας μάσκες full face εισέβαλε σε ώρα μαθήματος μέσα σε τμήμα της Β’ Λυκείου του 1ου Λυκείου και αφού τρόμαξαν και προπηλάκισαν την καθηγήτρια είπαν ότι το έκαναν για «πλάκα» σε έναν φίλο τους – μαθητή της συγκεκριμένης τάξης.

-Μαθητής του 1ου Λυκείου εισήρθε στο προαύλιο του 2ου Λυκείου και όταν καθηγητής του 2ου Λυκείου του έκανε παρατήρηση για την εκεί παρουσία του και γιατί κάπνιζε απαιτώντας την παράδοση του ηλεκτρονικού τσιγάρου του, για να καλέσει τους γονείς του, άλλος μαθητής του 1ου Λυκείου -που επίσης βρισκόταν εκεί- επιτέθηκε φραστικά στον καθηγητή και τον απείλησε με σωματική βία δηλώνοντας μεγαλόφωνα ότι «θα το λύσουν το θέμα και εκτός σχολείου».

-Έγινε προσπάθεια κατάληψης του σχολείου από 10 περίπου μαθητές, οι οποίοι αποφάσισαν -από μόνοι τους και χωρίς καμία εξουσιοδότηση ούτε καν του 15μελούς συμβουλίου του σχολείου- να απαγορεύσουν την είσοδο όλων στο σχολείο. Στη συνέχεια προσπάθησαν να παρασύρουν σε ψηφοφορία κατάληψης και τους υπόλοιπους μαθητές (360 τον αριθμό) δικαιολογώντας την πρόταση τους με ψευδείς και κατασκευασμένες αναφορές επεισοδίων για το προηγούμενο θέμα και όχι μόνο.

-Αφού είχε ανοίξει η εξώπορτα του σχολείου, μετά από συνομιλίες μέλους του συλλόγου μας με τους επίδοξους καταληψίες, και ενώ ο διευθυντής κινήθηκε για να εισέλθει στο κτήριο του σχολείου, μαθητής τον εμπόδισε πιάνοντας τον από το χέρι και σπρώχνοντας τον. Ο Διευθυντής εισήλθε με μεγάλη δυσκολία στο κτήριο περνώντας ανάμεσα στους «παραταγμένους».

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων δηλώνει την απογοήτευση και την αγανάκτησή του για όσα διαδραματίστηκαν στο χώρο του σχολείου και αποκηρύσσει με κάθε τρόπο, τη βία και την ανομία, ειδικά όταν αφορά έναν τόσο σημαντικό χώρο. Ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του καλεί τους γονείς, τα μέλη του εκπαιδευτικού προσωπικού και τους ίδιους τους μαθητές να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, προκειμένου ο ιερός χώρος του σχολείου να σταματήσει να είναι ξέφραγο αμπέλι και να αναβαθμιστεί σε αυτό που πρέπει να είναι: ένας ναός αφιερωμένος στη μόρφωση των παιδιών και μόνο.

Πηγή: protothema.gr