Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού στη Λέσβο - Σκέψεις για μίνι lockdown

Συναγερμός έχει σημάνει στη Λέσβο, όπου καθημερινά εντοπίζονται περίπου 70 κρούσματα κορονοϊού σε σχολεία, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού στη Λέσβο - Σκέψεις για μίνι lockdown

Όπως εξήγησε σε τηλεοπτική συνέντευξη ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Πανάγος Κουφέλος, η κατάσταση έχει θορυβήσει τους γονείς, αρκετοί εκ των οποίων φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο:

"Έχουμε αύξηση κρουσμάτων στη μαθητική κοινότητα. Έχουν νοσήσει 13 παιδιά στην πρωτοβάθμια, άλλα 13 στη δευτεροβάθμια, και σε νηπιαγωγείο έχει βρεθεί θετικό ένα παιδάκι, ενώ έχουν νοσήσει και 3 εκπαιδευτικοί. Συνολικά γύρω στα 500-570 άτομα την εβδομάδα νοσούν από κορονοϊό. Αλλά είναι μικρό το ποσοστό νοσηλείας στο νοσοκομείο", είπε στο MEGA.

Μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε πως υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τον εμβολιασμό, καθώς στο νησί εντοπίζονται και αρκετοί αρνητές, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο και για επιβολή μίνι lockdown: "Υπάρχουν αρκετοί αντιεμβολιαστές. Κυμαινόμαστε γύρω στο 50—55% στους εμβολιασμούς, ωστόσο με την Όμικρον προσέρχονται αρκετοί να εμβολιαστούν. Το νοσοκομείο ανταπεξέρχεται. Εξετάζεται το μίνι lockdown είμαστε σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Είναι όλα ανοιχτά".

Πηγή: News247.gr