Κορονοϊός: Στα 26 τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΚΠΑ εξέφρασε την ανησυχία ότι η νέα παραλλαγή του κορονοϊού είναι πιθανό να υπερισχύσει στη χώρα.

Κορονοϊός: Στα 26 τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον

Αυξάνονται καθημερινά τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα και οι προβλέψεις των ειδικών είναι ανησυχητικές.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του ΕΚΠΑ αποκάλυψε πως υπάρχουν ακόμα περισσότερα κρούσματα της νέα μετάλλαξης του ιού.

Στην Ελλάδα τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον έχουν φτάσει σε 26 ήδη και εντοπίζονται στην Κρήτη, τη Λακωνία και την Αττική.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας μιλώντας στην εκδήλωση δεν έκρυψε την ανησυχία για την εξάπλωση της νέας παραλλαγής του κορονοϊού και μάλιστα μίλησε για επιδημία τεραστίων διαστάσεων!

«Η κατάσταση στην Ευρώπη μας ανησυχεί, δείχνει την ταχεία διασπορά μιας νέας μετάλλαξης, η οποία ενδεχομένως θα οδηγήσει σε μια πανευρωπαϊκή επιδημία τεραστίων διαστάσεων. Είμαστε σε επιφυλακή και επαγρύπνηση για να παρθούν τυχόν περαιτέρω μέτρα αν χρειαστεί», είπε ξεκάθαρα ο Τσιόδρας.

Τα 26 κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον που έχουν εντοπιστεί στην Ελλάδα μέχρι στιγμής, δεν σχετίζονται όλα με ταξίδι στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Θεοκλή Ζαούτη, τα κρούσματα της Όμικρον στη χώρα αναμένεται να αυξηθούν κατά πολύ το επόμενο διάστημα. Τα περισσότερα κρούσματα δεν σχετίζονται με ταξίδι όπως είπε, άρα ο ιός κυκλοφορεί στην κοινότητα.

«Είναι ξεκάθαρη η συσχέτιση εμβολιαστικής κάλυψης και ιικού φορτίου. Η εικόνα θα ήταν πολύ καλή στη χώρα μας εάν δεν υπήρχε η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον σε 90 μέχρι σήμερα κράτη. Υπάρχει πολύ μεγάλη μεταδοτικότητα της Όμικρον όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία σε άλλες χώρες», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.