Αγρότες: Προανήγγειλαν κινητοποιήσεις τον Ιανουάριο

Σε σύσκεψη που συγκάλεσε στη Νίκαια Λάρισας, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων αποφασίστηκε να βγουν στους δρόμους τα τρακτέρ. Αντικείμενο της διαμαρτυρίας τα οικονομικά προβλήματα του αγροτικού τομέα

Αγρότες: Προανήγγειλαν κινητοποιήσεις τον Ιανουάριο

Απόφαση για δυναμικές κινητοποιήσεις το τρίτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, με τα τρακτέρ στους δρόμους έλαβαν σήμερα (19/12) οι αγρότες από ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι συμμετείχαν στη σύσκεψη που συγκάλεσε στη Νίκαια Λάρισας, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Η μείωση του κόστους παραγωγής, το αφορολόγητο πετρέλαιο, η πλήρης κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο αγροτικό ρεύμα και η εξόφληση των αποζημιώσεων που καθυστερούν αποτελούν την προμετωπίδα του αγώνα τους.

Μάλιστα δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού περί «κάλυψης του 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής», τονίζοντας πως αφορά ένα «νεκρό» για αυτούς διάστημα στο οποίο έρχεται να προστεθεί μια αύξηση της τάξης του 20% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Τα μέλη της Επιτροπής κάλεσαν τους αγρότες τέλος «να συνειδητοποιήσουν τη δύναμη τους και να αγωνιστούν για τα δίκαια αιτήματα τους».

Πηγή: ΕΡΤ