Μπουρλά: «Έρχεται εμβόλιο για την Ομικρον, αλλά μπορεί να μην το χρειαστούμε»

Εμβόλιο το οποίο θα στοχεύει αποκλειστικά στην αντιμετώπιση της μετάλλαξης Ομικρον θα παρασκευάσει η Pfizer σύμφωνα με τον Αλμπερτ Μπουρλά.

Μπουρλά: «Έρχεται εμβόλιο για την Ομικρον, αλλά μπορεί να μην το χρειαστούμε»

Ο CEO της εταιρίας, μιλώντας στην εκπομπή Ενώπιος-Ενωπίω τόνισε χαρακτηριστικά ότι "εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα και για να προλάβουμε κάθε ενδεχόμενο, αυτή την στιγμή παρασκευάζουμε ένα εμβόλιο που στοχεύει στην παραλλαγή Όμικρον. Θα είναι έτοιμο τον Μάρτιο και θα μπορούμε να το παράγουμε σε μαζική ποσότητα, όμως υπάρχουν πολλοί λόγοι για να πιστεύω ότι δεν θα το χρειαστούμε. Η τρίτη δόση θα αποδειχθεί αποτελεσματική. Είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί με τον κορονοϊό αλλά δεν χρειάζεται πανικός."

Αναφερόμενος ειδικά στη μετάλλαξη υπογράμμισε ότι "το πιο πιο πιθανό είναι ότι η Όμικρον θα επικρατήσει. Είναι αρκετά περίπλοκο και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει. Δεν υπάρχει περίπτωση η τρίτη δόση να μην είναι αποτελεσματική, αλλά δεν ξέρω αν θα είναι αποτελεσματική 95%. Δεν νομίζω να είναι κάτω από 75%

Μπουρλά: Πότε έμαθε για τον κορονοϊό

Ο Μπουρλά αναφέρθηκε και στο πως ενήργησε όταν συνειδητοποίησε για το πόσο σοβαρή υπόθεση είναι ο κορονοϊός.

"Έμαθα για πρώτη φορά για τον κορονοϊό τον Ιανουάριο του 2020. Κυρίως με απασχολούσε ως κάτι που υπήρχε στην Κίνα, γιατί έχουμε 15.000 ανθρώπους, τέσσερα εργοστάσια και πολλούς ερευνητές. Έβαλα μία task force για να διαχειριστούν την κρίση στην Κίνα. Εκείνη την περίοδο, δεν είχαμε καμία υποψία για τον υπόλοιπο κόσμο.

Τον επόμενο μήνα κατάλαβα ότι θα έπαιρνε διαστάσεις. Αρχίσαμε και συζητούσαμε τα κρούσματα που καταγράφονταν εκτός Κίνας. Όταν κατάλαβα ότι ο κορονοϊός έιναι πολύ μεγάλη υπόθεση ήμουν στην Ελλάδα για το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Τρεις ημέρες πριν την έναρξη του φόρουμ μου ήρθε ένα e-mail ότι ακυρώνεται. Κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ. Αμέσως κατάλαβα ότι τα πράγματα είναι σοβαρά".

Πηγή: News247.gr