Γλυκά Νερά: Στο εδώλιο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - «Προμελετημένο σχέδιο εξόντωσης»

Βούλευμα καταπέλτης για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. Θα δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κακοποίηση ζώου, ψευδή καταγγελία, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση.

Γλυκά Νερά: Στο εδώλιο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος - «Προμελετημένο σχέδιο εξόντωσης»

Θέμα μηνών είναι πλέον να καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο άνδρας που αφού δολοφόνησε τη σύζυγό του Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά μπροστά στο λίγων μηνών βρέφος τους, επιχείρησε να αποπροσανατολίσει για εβδομάδες τις αρχές.

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με ομόφωνη γνώμη των τριών δικαστών, αποφάσισε ότι ο συζυγοκτόνος θα πρέπει να καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για δυο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Συγκεκριμένα, θα δικαστεί για: ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κακοποίηση ζώου, ψευδή καταγγελία, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αρμόδιο συμβούλιο υιοθέτησε την εισαγγελική εισήγηση του Γιώργου Νούλη, κατά την οποία περιγράφονταν όλο το βαρύ κατηγορώ της Δικαιοσύνης.

"Υποκριτική και αμετανόητη στάση", "θρασύτητα και την έλλειψη μεταμέλειας", "κυνισμός και φιλαυτία"ήταν μερικές μόνο από τις σκληρές εκφράσεις που ο εισαγγελέας Γ. Νούλης χρησιμοποίησε στην πρόταση του, προσπαθώντας να περιγράψει το χαρακτήρα του συζυγοκτόνο Μπάμπη Αναγνωστόπουλου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, που ζήτησε να καθίσει ο προφυλακισμένος πιλότος στο εδώλιο για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Κάρολαϊν, μίλησε για μια "σκληρή και ανάλγητη προσωπικότητα", που συνέβαλε το "αφήγημα της ληστρικής βιαιότητας", το σχέδιο δηλαδή "εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στην σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους".

"Από τα στοιχεία σχηματίζεται απόλυτη βεβαιότητα σχετικά με την ένταση του ατιθασεύτου φρονήματος του κατηγορουμένου και της σκληρότητας και του ανάλγητου της προσωπικότητας του" ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι ο ανθρωποκτόνος δόλος του κατηγορούμενου "ευκρινώς συνάγεται" "από τον τρόπο και τις συνθήκες εκτέλεσης του εγκλήματος", ήτοι τον ασφυκτικό πνιγμό πεντάλεπτης διάρκειας του θύματος.

Εισαγγελέας για Γλυκά Νερά: "Θρασύς και ψύχραιμος", υλοποίησε "σχέδιο εξόντωσης"

Μέσα σε 24 σελίδες, η υπ’ αριθμ. 4178/20 εισαγγελική εισήγηση αποδομεί πλήρως την υπερασπιστική γραμμή του "ψύχραιμου και αυτοκυριαρχούμενου" συζυγοκτόνου, ο οποίος όταν πλέον ομολόγησε τις πράξεις του στις αστυνομικές αρχές, υποστήριξε ουσιαστικά ότι σκότωσε τη 19χρονη κατά λάθος.

"Από τα στοιχεία σχηματίζεται απόλυτη βεβαιότητα σχετικά με την ένταση του ατιθασεύτου φρονήματος του κατηγορουμένου και της σκληρότητας και του ανάλγητου της προσωπικότητας του» αναφέρει ο εισαγγελικός λειτουργός, επισημαίνοντας σωρεία στοιχείων που αποτελούν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των κακουργηματικών του πράξεων. Ανάμεσά τους περιλαμβάνει:

- "την από μέρους του ψυχρή και μεθοδική εξύφανση λεπτομερούς ψεύδους σεναρίου περί επιδρομής στον τόπο του εγκλήματος αγνώστων τρίτον ληστών, οι οποίοι δήθεν διέπραξαν τα εγκλήματα στα οποία ο ίδιος προέβη, προς αποπροσανατολισμό των αστυνομικών και διωκτικών αρχών. Περαιτέρω δε υποστήριξη της κατασκευής αυτής από Προσχεδιασμένες παραπειστικές κινήσεις προς τούτο την υποκριτική και αμετανόητη στάση του μετά την ανθρωποκτονία που διέπραξε καθώς αναζήτησε ψυχολογική στήριξη για την διατήρηση της προσποιητης θλίψης του από την απώλεια της συζύγου του"

  • "την υποκριτική και αμετανόητη στάση του μετά την ανθρωποκτονία που διέπραξε, καθώς αναζήτηση ψυχολογική στήριξη για την διαχείριση της προσποιητής θλίψη του από την απώλεια της συζύγου του"
  • "από την θρασύτητα και την έλλειψη μεταμέλειας του, ως προκύπτει από την άνεση και την παρουσία και συμμετοχή του ως "τεθλιμμένου χώρου" στις θρησκευτικές τελετές μνήμης της φονευθείσας από τον ίδιο συζύγου του" και
  • “τον κυνισμό και την φιλαυτία που επέδειξε ακόμη και μετά την ομολογία των πράξεών του καθώς επιχείρησε να δικαιολογήσει το ψευδές σκηνικό ληστείας που επεξεργάστηκε απεργάστηκε προς αποφυγή των ποινικών ευθυνών του ως προερχόμενο από το ενδιαφέρον του "η κόρη του να μεγαλώσει τουλάχιστον με τον πατέρα της». Ήτοι ο ίδιος να απολαύσει την πατρότητα και την ανατροφή ενός παιδιού από το οποίο βίαιο στέρησε από την βρεφική του ηλικία την μητέρα του, ντροπή αυτό ούτε καν θα θυμάται!".

Το σχέδιο εξόντωσης

Ο Γ. Νούλης αναφέρεται εκτενώς στο βράδυ της δολοφονίας, περιγράφοντας τα βήματα που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έκανε για την εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της Κάρολαϊν. Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, το σχέδιο του αυτό αποτελούνταν από δύο μέρη, "αφενός μεν την φόνευση της Κράουτς, αφετέρου δε την εμφάνιση του θανάτου της ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας τρίτον αγνώστων δραστών προς αποφυγή τον δικό του ποινικών ευθυνών. Κι ενόσω το μωρό κοιμόταν στο σαλόνι της οικίας και η Κράουτς στην κρεβατοκάμαρα του άνωθεν αυτού ορόφου ο κατηγορούμενος προχώρησε, με τη χρήση γαντιών χειρός, σε σειρά ενεργειών προκειμένου να διαμορφώσει στο χώρο της οικίας εικονικό σκηνικό "ληστείας μετά φόνων".

Συγκεκριμένα:

  1. προέβη στην βίαιη αποκόλληση κάμερες παρακολούθησης του χώρου σαλονιού -καθιστικού, που ήταν τοποθετημένη (βιδωμένη) στην οροφή του, ώστε να μην καταγράφονται οι κινήσεις του υποστήριξης του σεναρίου που εμπνεύστηκε
  2. προχώρησε στην αφαίρεση και την καταστροφή της κάρτας μνήμης της συγκεκριμένης συσκευής με σκοπό την εξαφανίσου του.
  3. Αποξήλωσε το παράθυρο φίλο του υπογείου της μεζονέτας το οποίο στη συνέχεια απέκρυψε στο χώρο του πλυσταριού, ώστε να δημιουργήσει «πύλη εισόδου» των "αγνώστων ληστών" στο σπίτι
  4. επέφερε σε επιλεγμένους χώρους της μεζονέτας (καθιστικό σαλόνι) τεχνητή εικόνα ακαταστασίας, ώστε να εμφανίζουν εικόνα άτακτης της έρευνας τους (ενδεικτικά, αναστάτωση βιβλιοθήκης, ρίψη στο δάπεδο πλαστικού κουτιού του επιτραπέζιου παιχνιδιού monopoly) και
  5. απομάκρυνε από το χώρο του σαλονιού τιμαλφή του ζεύγους (βέρες, δαχτυλίδια) τα οποία και απέκρυψε εντός πλαστική σακκούλας στο ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας του, ώστε να τα παρουσιάσει ως "λία των επιδραμόντων ληστών".

Στη συνέχεια, αφού ολοκλήρωσε "το πρώτο μέρος της "σκηνογραφίας" των χωρών του ισογείου του σπιτιού", ο κατηγορούμενος -σύμφωνα με την πρόταση- περί ώρα 4:05 ανέβηκε στο υπνοδωμάτιο της μεζονέτας όπου κοιμόταν ανύποπτη η σύζυγος του. "Απόλυτα ψύχραιμος αιφνιδίασε τον κοιμώμενο σε πρηνή θέση (μπρούμυτα) θύμα, το οποίο και ακινητοποίησε με το υπέρτερο σωματικό βάρος του. Με τη δύναμη των χεριών του πίεσε ισχυρά το κεφάλι της Κράουτς προς το μαξιλάρι με αποτέλεσμα την απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών αυτής (στόμα και ρουθούνια). Τούτο επέφερε σταδιακή δυσχέρεια στην αναπνοή της, αυτή στεναρώς προσπάθησε να αντιδράσει, πλην όμως τούτο δεν κατέστη δυνατό. Η προσπάθεια αυτή του κατηγορουμένου να εξοντώσει την σύζυγό του διήρκεσε επί πεντάλεπτο και τελικώς το θύμα κατέληξε λόγω ασφυξίας περί ώρα 4:11. Και τούτο αφού κατά τη διάρκεια της δολοφονίας του δύο σε έντονο σωματικό και ψυχικό στρες, με το θάνατο του να είναι όχι ακαριαίος αλλά αγωνιώδης".

Ακολούθησε, η εκτέλεση του δεύτερου μέρους του προπαρασκευασμένου εγκληματικού του σχεδίου του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ήταν η "δήθεν εισβολή ληστών στην οικία του, οι οποίοι και σκότωσαν την άτυχη σύζυγό του". Τα βήματα που ακολούθησε ο συζυγοκτόνος, κατά το Γ. Νούλη ήταν τα εξής:

  1. στις 4:20 φόνευσε δια απαγχονισμού τον οικόσιτο σκύλο ονόματι Ρόξι. Το άτυχο ζώο κρεμάστηκε από αυτόν με το λουρί του στα κάγκελα της εσωτερικής σκάλας μεταξύ ισογείου και πρώτου ορόφου. Η τέλεση του εγκλήματος αυτού είχε δει την στόχευση, τόσο των εμφανιστεί πειστικότερο το σενάριο της βιαιότητας των "φανταστικών" ληστών, οι οποίοι πλην της συζύγου του σκότωσαν και τον τετράποδο, όσο και να απομακρυνθούν οι τυχόν υποψίες από το πρόσωπο του κατηγορουμένου, αφού δεν θα ήταν πιθανό να θεωρηθεί ότι ο ίδιος το κακοποίησε
  2. Προέβη στην επιλεκτική αναστάτωση και του χώρου της κρεβατοκάμαρας, όπου σκότωσε το θύμα, με την αφαίρεση και την ρίψη στο δάπεδο συρταριού κομοδίνου. Και τούτο προς διαμόρφωση εικόνας έρευνας και του ακριβούς σημείο του εγκλήματος
  3. μετακίνησε το κοιμώμενο στο ισόγειο όροφο μωρό του ζεύγους και το τοποθέτησε επάνω στο κρεβάτι του υπνοδωματίου, δίπλα στην άρτι δολοφονηθείσα από τον ίδιο μητέρα του. Και τότε τούτο με σκοπό να προσδώσει ένα περαιτέρω δραματικό τόνο στο όλο σενάριο και να μεγεθύνει την αγριότητα των ανύπαρκτων ληστών
  4. Με τη χρήση σπάγγου και μονωτικής ταινίας έδεσε μόνος του μεταξύ τους τα χέρια του μπροστά και τα πόδια του, στη συνέχεια δεν προσδέθηκε στις τάβλες του κρεβατιού στο δάπεδο του υπνοδωματίου. Περαιτέρω, περιτύλιξε το λαιμό του με μονωτική ταινία, με την οποία κάλυψε το στόμα και τα μάτια του, ώστε να εμφάνισει αυτόν ως ακινητοποιηθέντα από τους ληστές. Αντίστοιχα έπραξε και με το σώμα της συζύγου του, του οποίου τα χέρια έδεσε πισθάγκώνα με μια γκρι ζακέτα, ενώ γύρω από τον τράχηλο της είχε περιτυλίξει παντελόνι φόρμας ώστε να εμφανίσει ακόμα πιο πειστικό το αφήγημα περί "ληστρικής βιαιότητας"
  5. Πριν τον ως άνω "αυτοπεριορισμό" του προέβη στην επιχείρηση σκοπίμως εσφαλμένων τηλεφωνικών κλήσεων σε αριθμούς παρόμοιους με αυτόν της άμεσης δράσης (1000 και 180). Και τούτο προκειμένου να γίνει πιστευτή η κατασκευή του ότι κατά την προσπάθεια επικοινωνίας του με την αστυνομική αρχή ήταν πράγματι δεμένος".
Η αδικοχαμένη Καρολάιν με την κόρη της
Η αδικοχαμένη Καρολάιν με την κόρη της INSTAGRAM ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η συνδρομή της ειδικής συμβούλου

Τέλος, ξεχωριστή αναφορά γίνεται και στα συμπεράσματα στα οποία είχε καταλήξει η ειδική σύμβουλος Ελένη Μυλωνοπούλου, που για περίπου τρεις μήνες συναντούσε το ζευγάρι. Σύμφωνα με τη μάρτυρα,

  1. η Κράουτς δεν έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη
  2. το ζευγάρι ήταν -με επιλογή κυρίως του κατηγορουμένου- τελείως αποκομμένο από το οικογενειακό περιβάλλον αμφοτέρων των συζύγων ενδεικτικό επ’αυτού είναι ότι η Κάρολαϊν συναντήθηκε για τελευταία φορά με τους γονείς της το Σεπτέμβριο του 2020
  3. η μεθόδευση από μέρους του κατηγορουμένου (βοηθούσης προς τούτο από το Μάρτιο του 2020 και της πανδημίας του ιού COVID 19) στάσης συστηματικής απομάκρυνσης της συζύγου του από άλλες κοινωνικές δραστηριότητες, σχέσεις και συναναστροφές, με σκοπό να έχει το διαρκή έλεγχο των κινήσεων της ώστε να μπορεί να την χειραγωγεί (επιλογή κατοικίας σε απόμακρη περιοχή και σε μεγάλη απόσταση από το πανεπιστήμιο που αυτή εισήχθη, επιβάρυνση της Κράουτς με την εκτέλεση όλων των οικογενειακών εργασιών και την ανατροφή του μωρού χωρίς καμιά βοήθεια από τρίτους, μόνιμη παρουσία του κατηγορουμένου σε συναντήσεις με τις φίλες της, πλήρη άγνοια της για τα οικονομικά του ζεύγους ζεύγους -την αποκλειστική διαχείριση των οποίων ασκούσε ο κατηγορούμενος που δεν της άφηνε καθόλου χρήματα- Οδικές μετακινήσεις της Κράουτς με συγκεκριμένο ταξίδι ο Κτησίας φίλου του κατηγορουμένου και τα λοιπά)
  4. Η Κάρολαϊν βίωνε ως εγκλεισμό την σχέση της με τον κατηγορούμενο, διακατεχόταν δε αυτή ενόψει και της ηλικιακής τους διαφοράς από σύνδρομο «συνεξάρτησης» από τον τελευταίο (αποδοχή του προσώπου αλλά απόρριψη του ατόμου του) και
  5. Η ίδια εμφανιζόταν φοβισμένη, στους συχνούς δε διαπληκτισμούς του ζεύγους και σε στιγμές εξάρσεις εκτοξεύεται προς τον κατηγορούμενο μη σοβαρές απειλές περί αποχώρησης της από την συζυγική οικία είτε μόνη της είτε μαζί με το παιδί τους".

Θυμίζουμε πως πριν λίγες μέρες στη δημοσιότητα ήρθε ένα νέο βίντεο που είχε τραβήξει με το κινητό του ο γυναικοκτόνος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Στο βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται η άτυχη Καρολάιν σε στιγμές χαλάρωσης και ευτυχίας, λίγους μήνες πριν από τη στιγμή της δολοφονίας της μέσα στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά. Συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνεται η ίδια να περπατά στην εξοχή χαμογελώντας, ενώ πίσω της είναι ένας από τους σκύλους της.

Σε ένα άλλο βίντεο που βρέθηκε στο κινητό του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου η νεαρή μητέρα ρίχνει πασιέντζα καθισμένη στο πάτωμα, ενώ μια γάτα της πειράζει τα χαρτιά και αυτή γελάει.

Πηγή: News247.gr