ΚΙΝΑΛ: Οι αποφάσεις του Ανδρουλάκη για το κόμμα

Ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης αναλαμβάνει πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος παραμένει ο Κώστας Σκανδαλίδης. Για γραμματέας του κόμματος προτάθηκε η Ευαγγελία Λιακούλη 

ΚΙΝΑΛ: Οι αποφάσεις του Ανδρουλάκη για το κόμμα

Τις αποφάσεις του για τη νέα δομή και τα επιτελικά στελέχη του κόμματος ανακοίνωσε σήμερα (14/12) ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Συγκεκριμένα πρότεινε τον Μιχάλη Κατρίνη για τη θέση του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Για τη θέση της γραμματέως πρότεινε την Ευαγγελία Λιακούλη και τον Γιώργο Αρβανιτίδη για αναπληρωτή γραμματέα.

Ο Μιχάλης Κατρίνης, βουλευτής Ηλείας, έχει σωρευμένες κοινοβουλευτικές εμπειρίες κι έτσι αποτελεί «ασφαλή» λύση για τη θέση. Παράλληλα, ταιριάζει και στο ανανεωτικό αφήγημα του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεν είναι βουλευτής και συνεπώς δεν θα έχει δικαίωμα να παίρνει το λόγο στην Ολομέλεια της Βουλής. Αντ’ αυτού θα τον εκπροσωπεί ο Μιχάλης Κατρίνης.

Πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος παραμένει ο Κώστας Σκανδαλίδης, ενώ δεύτερη θα είναι η Νάντια Γιαννακοπούλου.

Για τις θέσεις του προέδρου και των γραμματέων θα πραγματοποιηθεί ψηφοφορία, ενώ οι εκπρόσωποι ορίζονται από τον κ. Ανδρουλάκη.

Η νέα ιεραρχία θα κληθεί, αφενός, να αποτελέσει τη «φωνή» της ηγεσίας στο Κοινοβούλιο για όσο διάστημα ο κ. Ανδρουλάκης μείνει εκτός και, αφετέρου, να διασφαλίσει τη βουλευτική συνοχή, που πέρασε ουκ ολίγες δοκιμασίες τα τελευταία χρόνια.

Λαμβάνει, δε, χαρακτήρα επείγοντος, συμπίπτοντας με την εκκίνηση της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, το πρώτο κρας τεστ στην Ολομέλεια.