Μαφιόζικη δολοφονία στο Γαλάτσι: Νεκρός ο 35χρονος πυγμάχος Χάρης Κοντογιώργης (vid)

Ο 35χρονος Χάρης Κοντογιώργης είναι το θύμα της μαφιόζικης δολοφονίας σε γυμναστήριο στο Γαλάτσι.

Μαφιόζικη δολοφονία στο Γαλάτσι: Νεκρός ο 35χρονος πυγμάχος Χάρης Κοντογιώργης (vid)

Ο Χάρης Κοντογιώργης ήταν αθλητής της πυγμαχίας που είχε αναδειχθεί πρωταθλητής με το τμήμα πυγμαχίας της ΑΕΚ. Θεωρείτο ένας από τους πλέον έμπειρους στην κατηγορία του και συγκεκριμένα στην κατηγορία των 88 κιλών.

Ο δολοφονηθείς κατείχε και διεθνείς διακρίσεις, όπως αυτήν το 2002, όταν είχε λάβει μέρος με την ΑΕΚ στο Τουρνουά Ακρόπολις και είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Την ίδια χρονιά είχε επίσης κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στα 81 κιλά, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πυγμαχίας.

Δύο χρόνια αργότερα, το 2004, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία του στο πρωτάθλημα Ελλάδας, ενώ το 2008, επίσης με τα χρώματα της ΑΕΚ, είχε καταφέρει να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 91 κιλά, όμως μηδενίστηκε και έχασε τον τίτλο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ο άνδρας έπεσε νεκρός από πυρά αγνώστου, την ώρα που αποχωρούσε από γυμναστήριο του αθλητικού ομίλου πυγμαχίας «Περσεύς», στην οδό Εκάβης.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 5 σφαίρες και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, πρόκειται για εκτέλεση από επαγγελματίες και ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Η αστυνομία εξετάζει πιθανή εμπλοκή του δολοφονημένου πυγμάχου με την εν ψυχρώ εκτέλεση επιχειρηματία με το ψευδώνυμο «Κεφάλας», τον Μάιο του 2021, έξω από καντίνα στη Μεταμόρφωση.

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών.