ΣΔΟΕ: Κατάσχεσε μεγάλη ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης

Σε έφοδο που πραγματοποίησε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ στην περιοχή των Βιλίων Αττικής εντοπίστηκαν σε βυτιοφόρο 11.500 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης που προορίζονταν για νοθευμένα ποτά.

ΣΔΟΕ: Κατάσχεσε μεγάλη ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης

Ποτά «μπόμπες» θα έριχναν στην αγορά επιτήδειοι λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Μάλιστα, οι δράστες είχαν φροντίσει να «πειράξουν» βυτιοφόρο, το οποίο είχε δύο μέρη αποθήκευσης, ένα φανερό και ένα κρυφό, όπως αποδείχθηκε μετά την έφοδο που πραγματοποίησε η Επιχειρησιακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Αττικής.

Ειδικότερα, υπάλληλοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας, στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των ελέγχων για τη νόμιμη διακίνηση εμπορευμάτων που υπόκεινται σε Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και λοιπούς Φόρους, διενήργησαν έλεγχο στην περιοχή Βιλίων Αττικής τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (2/12) σε βυτιοφόρο όχημα, το οποίο σύμφωνα με τα φορτωτικά έγγραφα μετέφερε χλώριο από τη Βουλγαρία.

Από τον μακροσκοπικό έλεγχο που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ότι η δεξαμενή του βυτιοφόρου είχε χωριστεί παράνομα σε δύο διαμερίσματα: το μικρό φανερό διαμέρισμα περιείχε νερό χλωριωμένο, ενώ το μεγαλύτερο κρυφό, μη προσβάσιμο χώρισμα περιείχε ποσότητα 11.500 λίτρων Αιθυλικής Αλκοόλης.

Συνελήφθη ο οδηγός του οχήματος και υποβλήθηκε δικογραφία για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η έρευνα συνεχίζεται σχετικά με την προέλευση της παράνομης ποσότητας Αιθυλικής Αλκοόλης, ποσοτήτων που διακινήθηκαν στο παρελθόν και τους παραλήπτες της στην Ελλάδα.