Ο Αρχιεπίσκοπος «αδειάζει» τον Αμβρόσιο

Αντίθετος από τα λεγόμενα του μητροπολίτη Αμβρόσιου εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μέσω ανακοίνωσης.

 Ο Αρχιεπίσκοπος «αδειάζει» τον Αμβρόσιο

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, δια του εκπροσώπου του Χάρη Κονιδάρη, «αδειάζει» τον μητροπολίτη Αιγειαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο για τις αισχρές δηλώσεις στις οποίες έκανε λόγο για «άθεους πρωθυπουργούς και επιτελεία που με την αθεΐα τους διεγείρουν την οργή του Θεού!»

Συγκεκριμένα ο κ. Κονιδάρης, σε μια ιδιαίτερα λακωνική δήλωσή του λέει: «Ο Σεβ.Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.Αμβρόσιος εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τις προσωπικές του απόψεις», παίρνοντας σαφώς αποστάσεις από τον μητροπολίτη.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας σπάνια σχολιάζει τις δηλώσεις μητροπολιτών. Όμως αυτή τη φορά η σταγόνα ξεχείλισε το ποτήρι καθώς τη στιγμή που η χώρα έχει βρίσκεται σε εθνικό πένθος ένας ιεράρχης αντί να αγκαλιάσει τους δοκιμαζόμενους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας, κανει μικροπολιτικό παιχνίδι. Εξίσου μεγάλες είναι και οι αντίδρασεις ιεραρχών για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, οι οποίοι επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον αρχιεπίσκοπο και του ζητούσαν επιτακτικά να κάνει δήλωση προκειμένου να "μαζέψει" τις αρνητικές αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί.

Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα τη στιγμή που η πυρκαγιά κατέστρεφε την Αττική, η Εκκλησία της Ελλάδος έθεσε με εντολή του Αρχιεπισκόπου την «Αποστολή» στη διάθεση της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου να βοηθήσει με κάθε τρόπο τους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας.

Πηγή: Το Ποντίκι.gr