Κύπρος: Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε σχολείο

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε σχολείο της επαρχίας Λεμεσού τα ξημερώματα. Ενδεχόμενη σύνδεση με τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό εξετάζει η Αστυνομία.

Κύπρος: Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε σχολείο

Σοβαρές υλικές ζημιές προκάλεσε η έκρηξη μηχανισμού στην είσοδο δημοτικού σχολείου στο χωριό Ζακάκι της επαρχίας Λεμεσού στην Κύπρο που σημειώθηκε τα ξημερώματα.

Μέλη της Αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο για έρευνες, από τις οποίες διαπιστώθηκε πως η έκρηξη οφειλόταν στην πυροδότηση αυτοσχέδιου κυλινδρικού μεταλλικού εκρηκτικού αντικειμένου, που τοποθετήθηκε στην είσοδο αίθουσας διδασκαλίας, κοντά στην κύρια είσοδο, ενώ στο σημείο εντοπίστηκε και δεύτερος εκρηκτικός μηχανισμός, ο οποίος ωστόσο δεν εξερράγη.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές και σε παρακείμενη εκκλησία. Προηγήθηκαν βανδαλισμοί και υβριστικά συνθήματα σε δημοτικό σχολείο της Λευκωσίας.

Η σκηνή παρέμεινε αποκλεισμένη, με την Αστυνομία να διεξάγει έρευνες για συλλογή τεκμηρίων, τα οποία ενδεχομένως να βοηθήσουν τις Αρχές, να φθάσουν στα ίχνη των δραστών, ενώ αναζητούνται κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, καθώς και το κατά πόσον τα γεγονότα συνδέονται με την ανακοίνωση των νέων μέτρων της κυβέρνησης για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Πηγή: News247.gr