Μίσιγκαν: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του 15χρονου που σκότωσε 4 συμμαθητές του

Ο Ίθαν Κράμπλεϊ είναι ο 15χρονος ο οποίος άνοιξε πυρ σε σχολείο στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ σκοτώνοντας συνολικά τέσσερις συμμαθητές του και τραυματίζοντας άλλα επτά άτομα με τον νεαρό να κατηγορείται για ανθρωποκτονίες α΄ βαθμού και τρομοκρατία.

Μίσιγκαν: Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του 15χρονου που σκότωσε 4 συμμαθητές του

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ο 15χρονος το προηγούμενο βράδυ είχε γυρίσει ένα βίντεο στο οποίο ανέφερε ότι θα σκοτώσει μαθητές ενώ τις ίδιες απειλές βρήκαν γραμμένες και σε ένα σημειωματάριο που βρήκαν στο σακίδιό του.

Λίγες ώρες, μάλιστα, πριν το φονικό στο σχολείο είχαν κληθεί και οι γονείς του 15χρονου προκειμένου να ενημερωθούν για την προβληματική συμπεριφορά του.

«Ενημερωθήκαμε ότι από το σχολείο έγινε κάποια συνάντηση με τον μαθητή και την ημέρα των πυροβολισμών για την συμπεριφορά του στην τάξη καθώς υπήρχε η εικόνα ότι ήταν ανησυχητική. Για την ακρίβεια οι γονείς του κλήθηκαν το πρωί που συνέβη το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς και είχαν συνάντηση με εκπροσώπους του σχολείου και το περιεχόμενο αυτής της συνάντησης παραμένει αντικείμενο της έρευνας» ανακοίνωσε η αστυνομία.

Συμμαθητές του 15χρονου τον περιέγραψαν σαν ένα παιδί που είχε δεχθεί bullying με το κίνητρο, πάντως, που τον οδήγησε να ανοίξει πυρ στο σχολείο του να παραμένει άγνωστο καθώς ο ίδιος δεν μιλάει στους αστυνομικούς με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τέτοια συμβουλή του έδωσαν οι γονείς του.

Το όπλο με το οποίο ο 15χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τους τέσσερις μαθητές, ένα Sig Sauer των 9 χιλιοστών, το είχε αγοράσει ο πατέρας του τέσσερις ημέρες πριν την επίθεση στη Black Friday με τον Κράμπλεϊ να αναρτά φωτογραφία του στο Instagram.

Η αστυνομία ανακοίνωσε, τέλος, ότι παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ασκήσει δίωξη και στους γονείς του 15χρονου, ο οποίος θα αντιμετωπιστεί ως ενήλικος από τη δικαιοσύνη για τη δολοφονία των μαθητών στο σχολείο του Μίσιγκαν των ΗΠΑ.

Οι γονείς του