Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στο Μίτσιγκαν - Νεκροί τρεις μαθητές (vid)

Ένας 15χρονος άνοιξε πυρ στο Λύκειο όπου φοιτά στο Μίσιγκαν, σκοτώνοντας τρεις μαθητές και τραυματίζοντας άλλους έξι ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ένας καθηγητής, ανέφεραν οι αρχές.

Ένοπλη επίθεση σε σχολείο στο Μίτσιγκαν - Νεκροί τρεις μαθητές (vid)

Ο βοηθός του σερίφη στην κομητεία του Όκλαντ, Μάικ ΜακΚέιμπ, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι δεν γνώριζε ποια ήταν τα κίνητρα του δράστη για την επίθεση στο Λύκειο στην Oxford Township, μια κοινότητα περίπου 22.000 κατοίκων περίπου 48 χιλιόμετρα βόρεια του Ντιτρόιτ.

Οι αξιωματικοί κλήθηκαν γύρω στις 12:55 μ.μ. σε ένα καταιγισμό κλήσεων για έναν σκοπευτή στο σχολείο, είπε ο αξιωματικός της αστυνομίας. Οι αρχές συνέλαβαν τον ύποπτο στο σχολείο και βρήκαν ένα ημιαυτόματο πιστόλι.

Οι αρχές δεν έδωσαν αμέσως στη δημοσιότητα τα ονόματα του υπόπτου ή των θυμάτων.

Ο Tim Throne, ο προϊστάμενος των κοινοτικών σχολείων της κοινότητας Oxford είπε ότι δεν ήξερε ακόμη τα ονόματα των θυμάτων. «Είμαι σοκαρισμένος. Είναι καταστροφικό», είπε στους δημοσιογράφους.

Το σχολείο αποκλείστηκε μετά την επίθεση, με μερικά παιδιά να παραμένουν σε κλειδωμένες αίθουσες διδασκαλίας, ενώ αστυνομικοί έκαναν έρευνα στις εγκαταστάσεις. Αργότερα μεταφέρθηκαν σε ένα κοντινό παντοπωλείο για να τους παραλάβουν οι γονείς τους, αναφέρει το Associated Press.