Συστάσεις του Π.Ο.Υ για αποφυγή ταξιδιών σε άνω των εξήντα ή ευπαθείς ομάδες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει σε άτομα άνω των 60 ετών ή σε όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν ταξίδια λόγω της παραλλαγής «Όμικρον»

Συστάσεις του Π.Ο.Υ για αποφυγή ταξιδιών σε άνω των εξήντα ή ευπαθείς ομάδες

Την αποφυγή ταξιδιών σε άτομα που είναι άνω των εξήντα ετών ή σε εκείνα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και κινδυνεύουν σοβαρά εφόσον νοσήσουν από κορονοϊό συστήνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σε τεχνικό έγγραφο του ΠΟΥ αναφέρεται ότι «θα πρέπει να συστήσουμε να αναβάλλουν το ταξίδι τους στους ανθρώπους που δεν έχουν καλή υγεία ή που κινδυνεύουν να αναπτύξουν μια σοβαρή μορφή της νόσου Covid-19 και να πεθάνουν, ιδίως τα άτομα άνω των εξήντα ετών και εκείνα που παρουσιάζουν συννοσηρότητες (π.χ. καρδιακή νόσο, καρκίνο και διαβήτη)»

Επίσης ο ΠΟΥ τόνισε ότι οι γενικές απαγορεύσεις στα ταξίδια δεν θα εμποδίσουν τη διασπορά της παραλλαγής «Όμικρον» καλώντας τις χώρες να υιοθετήσουν μία προσέγγιση που θα βασίζεται σε αξιολόγηση των κινδύνων.

Τουλάχιστον 56 χώρες έχουν ήδη ανακοινώσει την επιβολή ταξιδιωτικών μέτρων που έχουν στόχο να περιορίσουν ή να καθυστερήσουν την εισαγωγή της παραλλαγής του ιού.