Έκλεισαν τμήματα σχολείου στην Κρήτη λόγω κορονοϊού

Δέκα κρούσματα κορονοϊού σε μαθητές σχολείου της Κρήτης που είχαν πραγματοποιήσει εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μουσικής. 

Έκλεισαν τμήματα σχολείου στην Κρήτη λόγω κορονοϊού

Κλειστά λόγω κορονοϊού είναι δύο τμήματα του λυκείου του Μουσικού Σχολείου του Ηρακλείου. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, μαθητές που συμμετείχαν στη συναυλία του περασμένου Σαββάτου στο Μέγαρο Μουσικής για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση επέστρεψαν θετικοί στον κορονοϊό.

«Πρόκειται για 10 συνολικά μαθητές από το λύκειο που διαγνώστηκαν θετικοί από την περασμένη Κυριακή μέχρι και σήμερα. Γι’ αυτό συνεννοηθήκαμε με τον κ. Λουμπούνη από την περιφέρεια Κρήτης και αποφασίστηκε να κλείσουν δύο τμήματα, ένα της Γ’ και ένα της Β’ λυκείου», τόνισε μιλώντας στο cretapost, ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου, Κώστας Βαρβεράκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα στους 10 μαθητές που κόλλησαν κορονοϊό είναι και εμβολιασμένοι. «Από τους 10 μαθητές οι δύο είχαν εμβολιαστεί πλήρως ωστόσο κόλλησαν και εκείνοι», επεσήμανε σχετικά ο κ. Βαρβεράκης ενώ παράλληλα τόνισε πως όλοι οι μαθητές είναι καλά στην υγεία τους έχοντας ήπια συμπτώματα.

Το σχολείο τήρησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για το ταξίδι τους στην Αθήνα ενώ αντί για ένα rapid test, υποβλήθηκαν σε δύο. «Δεν χρειαζόταν να κάνουμε την Τετάρτη rapid test καθώς εξαιτίας της ηλικίας των μαθητών απαιτούνταν απλώς self test. Εμείς όμως θέλαμε να είμαστε τυπικοί. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται ότι τα παιδιά, δυστυχώς, παρά τα μέτρα που λήφθηκαν κόλλησαν τον ιό», τόνισε σχετικά ο κ. Βαρβεράκης.

Πηγή: cretapost.gr