Δυσαρέσκεια από την οικογένεια Γκούτσι για τη νέα ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ (vid)

Αντιδράσεις από τους κληρονόμους του οίκου Gucci για την απεικόνιση της οικογένειας στην ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ.

Δυσαρέσκεια από την οικογένεια Γκούτσι για τη νέα ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ (vid)

«Η παραγωγή της ταινίας δεν ενδιαφέρθηκε να συμβουλευτεί τους κληρονόμους πριν περιγράψει τον Άλντο Γκούτσι - πρόεδρο του οίκου για 30 χρόνια - και τα μέλη της οικογένειας Γκούτσι σαν μαφιόζους, άσχετους και αναίσθητους για τον κόσμο γύρω τους».

Αυτό δηλώνουν οι κληρονόμοι του Άλντο Γκούτσι (τον υποδύεται στην ταινία ο Αλ Πατσίνο) για τη νέα ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ, «Ο Οίκος Gucci», που έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις στον κόσμο της μόδας, με κυριότερη κατηγορία τις ανακρίβειες της αποτύπωσης των γεγονότων που αφορούν την οικογένεια Γκούτσι.

Η ταινία, που βασίζεται στο «Τhe House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed» της Σάρα Γκέι Φόρντεν που κυκλοφόρησε το 2001, δίνει, κατά τους κληρονόμους του Άλντο Γκούτσι, «ένα τόνο και μια συμπεριφορά στους πρωταγωνιστές που δεν τους ανήκε ποτέ. Είναι εξαιρετικά επώδυνο από μια ανθρώπινη οπτική γωνία και μια προσβολή στο όνομα του Οίκου σήμερα».

Οι κληρονόμοι, σε ανακοίνωσή τους που δημοσιεύθηκε στο ιταλικό πρακτορείο ANSA αντιδρούν και με την απεικόνιση της Πατρίτσια Ρετζιάνι (την υποδύεται η Lady Gaga) «ως ένα θύμα που προσπαθεί να επιβιώσει σε μια ανδροκρατική και σοβινιστική κουλτούρα. Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι πιο μακριά από την αλήθεια. Ήταν μια συμπεριληπτική εταιρία, με πολλές γυναίκες σε υψηλές θέσεις».

«Η οικογένεια Gucci είναι μια οικογένεια που τιμάει το έργο των προγόνων της και η μνήμη τους δεν αξίζει να διαταράσσεται για ένα θέαμα που είναι ψεύτικο και δεν δικαιώνει τους πρωταγωνιστές του», ολοκληρώνουν οι κληρονόμοι, δηλώνοντας πως επιφυλάσσονται να ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμα για να προστατέψουν το όνομα, την εικόνα και την αξιοπρέπειά τους και των αγαπημένων τους ανθρώπων.

Πηγή: flix.gr