Έλληνες ειδικοί: «Δεν θα αργήσει να έρθει στη χώρα μας η μετάλλαξη Όμικρον»

Πολλές πιθανότητες να φτάσει και στην Ελλάδα η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού, δίνουν Έλληνες ειδικοί γιατροί.

Έλληνες ειδικοί: «Δεν θα αργήσει να έρθει στη χώρα μας η μετάλλαξη Όμικρον»

Παρότι κανένα κρούσμα της Όμικρον δεν έχει εντοπιστεί ακόμα στη χώρα μας, «αυτά τα νέα στελέχη διαδίδονται πιο γρήγορα και είναι πιο μεταδοτικά και γι’ αυτό το βλέπω να εξαπλώνονται πιο γρήγορα και σίγουρα θα χτυπήσουν την πόρτα μας. Αυτο δεν θα αργήσει να γίνει» τονίζει ο καθηγητής προληπτικής ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Τούντας.

«Τα πρώτα στοιχεία, δείχνουν ότι είναι πιο ελαφρά τα συμπτώματα » αναφέρει στο ρεπορτάζ της ΕΡΤ ο νευροεντατικολόγος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μονάχου, Κωνσταντίνος Δημητριάδης, ο οποίος επίσης τονίζει: «Είναι πιο μεταδοτικό, αυτό είναι κακό»

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θάνος Δημόπουλος, σχετικά με το αν είναι πιο νοσογόνο τo νέο στέλεχος αναφέρει ότι: «Ο ιός προσπαθεί να μπει στα κύτταρα του ξενιστή όχι να τον σκοτώσει όποτε πιστεύω ότι δεν θα έχουμε σοβαρότερη λοίμωξη όσον αφορά τα συμπτώματα και την ανάγκη νοσηλείας».

Έκκληση απευθύνουν οι ειδικοί για επιτάχυνση των εμβολιασμών και για την πρώτη αλλά και για την αναμνηστική δόση.

«Είναι εξαιρετικά απίθανο να έρθει ένα στέλεχος και να ακυρώσει πλήρως όλες τις ανοσιακές γραμμές που έχουμε χτίσει με τα εμβόλια και να μας πάει από την αρχή» εκτιμά ο διδάκτωρ Μοριακής Βιολογίας και Ερευνητής του Πανεπιστημίου του Τορόντο, Γιάννης Πρασσάς.

naftemporiki.gr