Σιβηρία: Τραγωδία με 52 νεκρούς στο δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο

Τουλάχιστον 52 είναι οι νεκροί, 46 ανθρακωρύχοι και 6 διασώστες, στο δυστύχημα που σημειώθηκε την Πέμπτη (25/11) σε ανθρακωρυχείο της Σιβηρίας.

Σιβηρία: Τραγωδία με 52 νεκρούς στο δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο

Στους 52 ανέρχονται οι νεκροί από το δυστύχημα που σημειώθηκε την Πέμπτη (25/11) σε ανθρακωρυχείο της Σιβηρίας, μεταδίδουν τα ρωσικά πρακτορεία, επικαλούμενα πηγές των υπηρεσιών διάσωσης.

«Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, κανείς δεν επέζησε. Πενήντα δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν», ανέφερε μία πηγή στο πρακτορείο TASS.

Τα πρακτορεία RIA Novosti και Interfax διευκρίνισαν ότι τα θύματα είναι 46 ανθρακωρύχοι και 6 διασώστες.

Ο αρχικός απολογισμός των ρωσικών αρχών έκανε λόγο για 14 νεκρούς, εκ των οποίων οι 11 ήταν ανθρακωρύχοι και οι 3 διασώστες, καθώς και για συνολικά 38 αγνοούμενους.

Το δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα στο ορυχείο Λιστβιάζναγια, στο Κεμέροβο, μια περιοχή όπου λειτουργούν πολλά ανθρακωρυχεία.

Η επιχείρηση διάσωσης στο ανθρακωρυχείο Λιστβιάζναγια της Σιβηρίας σταμάτησε λόγω επιδείνωσης της γεωδυναμικής κατάστασης καθώς αυξάνονται οι συγκεντρώσεις μεθανίου, και θα συνεχιστεί το πρωί της Παρασκευής (26/11), ανακοίνωσε αργά το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός του Υπουργείου Εκτάκτων Καταστάσεων, Αλεξάντρ Τσουπριάν, επισημαίνοντας ότι η επιχείρηση διάσωσης δυσχεραίνεται από τα συντρίμμια και τις υψηλές θερμοκρασίες μέσα στις στοές του ορυχείου.

Στην περιοχή του Κεμέροβο, που βρίσκεται περίπου 3.500 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, σημειώνονται εδώ και χρόνια θανατηφόρα ατυχήματα στα ανθρακωρυχεία.

Το ορυχείο Λιστβιάζναγια είναι μέρος της SDS-Holding, που ανήκει στην ιδιωτική Siberian Business Union. Ο ιδιοκτήτης δεν έκανε κανένα σχόλιο.

Συλλυπητήρια του ελληνικού ΥΠΕΞ: «Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες που έχασαν οικείους τους στο δυστύχημα σε ανθρακωρυχείο στη Σιβηρία. Οι σκέψεις μας είναι σε όσους εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στο ορυχείο, στους τραυματίες και στους διασώστες. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, η Ελλάδα εκφράζει την αλληλεγγύη της στον λαό και την κυβέρνηση της Ρωσίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ