Μαρούσι: Επεισόδια με χούλιγκαν στον σταθμό Νεραντζιώτισσα - Δεκάδες προσαγωγές

Σοβαρά επεισόδια στο Μαρούσι - Σύλληψη 50 - 60 ατόμων έξω από τον σταθμό της Νεραντζιώτισσας - Κατευθυνόντουσαν στον αγώνα βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού.

Μαρούσι: Επεισόδια με χούλιγκαν στον σταθμό Νεραντζιώτισσα - Δεκάδες προσαγωγές

Σοβαρά επεισόδια στο Μαρούσι: Στη σύλληψη 50 – 60 ατόμων, έξω από τον σταθμό της Νεραντζιώτισσας στο Μαρούσι προχώρησε η Αστυνομία γύρω στις 7 το απόγευμα αμέσως μετά την αποβίβασή τους από συρμό του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα των νεαρών κρατώντας καδρόνια και τσεκούρια μπήκε στο πρώτο βαγόνι του συρμού στον ΗΣΑΠ στον σταθμό Πετράλωνα με κατεύθυνση προς Κηφισιά. Όπως μεταδίδουν άνθρωποι κοντά στο συμβάν, δεν επέτρεπαν σε κανέναν άλλον να μπει στο συγκεκριμένο βαγόνι, ενώ άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι και ένας άνδρας που επιχείρησε να μπει στο εν λόγω βαγόνι στον σταθμό Βικτώρια δέχτηκε επίθεση από την ομάδα των νεαρών.

Η ομάδα των νεαρών, η οποία σύμφωνα με κάποιους μάρτυρες κατευθυνόταν μάλλον σε αγώνα βόλεϊ γυναικών στην περιοχή του Αγίου Θωμά και έφερε διακριτικά ομάδας, αποβιβάστηκε από τον συρμό στον σταθμό της Νερατζιώτισσας. Εξω από τον σταθμό τους περίμενε μία κλούβα της Αστυνομίας και ακολούθησαν οι συλλήψεις.

Αυτή τη φορά δεν υπήρξε βανδαλισμός συρμού ή σταθμού, ενώ και οι συλλήψεις έγιναν εκτός του δικτύου της ΣΤΑΣΥ. Ωστόσο οι δράστες είχαν αμέσως πριν μετακινηθεί με συρμό της εταιρίας μεταξύ δεκάδων άλλων επιβατών και μάλιστα σε απογευματινή ώρα που η κίνηση είναι αυξημένη. Όπως προκύπτει από προηγούμενα συμβάντα, στο δίκτυο της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) τα περιστατικά βανδαλισμών έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας και έχουν μετατραπεί σε μάστιγα.

Είναι πρόσφατες οι εκτεταμένες ζημιές σε έξι συρμούς του ηλεκτρικού και σε επικυρωτικά μηχανήματα σε σταθμούς το βράδυ της περασμένης Κυριακής μετά τον αγώνα ΑΕΚ - Ολυμπιακός, ενώ σύμφωνα και με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ίδια η εταιρία στην αρχή της εβδομάδας, το φαινόμενο των βανδαλισμών συρμών έχει ενταθεί από το φθινόπωρο. Σε έναν μάλιστα από τους 6 συρμούς, στους οποίους οι δράστες προκάλεσαν φθορές την Κυριακή, είχαν σπάσει ολοσχερώς τα τζάμια, ενώ κατά τη διάρκεια του προηγούμενου Σαββατοκύριακου, 10 πύλες επικύρωσης εισιτηρίων σε σταθμούς της Γραμμής 1 υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Συνολικά σύμφωνα με τα στοιχεία της ΣΤΑΣΥ, τον Σεπτέμβριο σημειώθηκαν 18 περιστατικά, τον Οκτώβριο 17, από τις αρχές Νοεμβρίου μέχρι και τώρα κατεγράφησαν 14 συμβάντα, ενώ συνολικά από τις αρχές του 2021 έχουν σημειωθεί 178 επιθέσεις.

Η ΣΤΑΣΥ μάλιστα σημείωνε στην ίδια ανακοίνωση πως αυτού του είδους οι επιθέσεις θέτουν «σε κίνδυνο τις ζωές των επιβατών, αλλά και των εργαζομένων στη λειτουργία των μέσων σταθερής τροχιάς».

πηγή: Έθνος