Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί της Κινέτας - Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στην Αττική

Εκκενώθηκαν με προτροπή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας τρεις οικισμοί της Κινέτας, και συγκεκριμένα η Γαλήνη, το Πανόραμα 1 και το Πανόραμα 2, καθώς οι φλόγες από τη μεγάλη φωτιά που καίει από νωρίς το μεσημέρι στην περιοχή έφθασαν μέχρι τις αυλές σπιτιών, ενώ νωρίτερα απείλησαν και τον οικισμό Μαρούλα.

Εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί της Κινέτας - Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στην Αττική

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αρχικά σε πευκοδάσος στην περιοχή Αέρας στα Γεράνεια Όρη, με το πύρινο μέτωπο να έχει σε πρώτη φάση κατεύθυνση προς την κορυφή του βουνού.

Ωστόσο, η φορά των ανέμων, έντασης 5-6 Μποφόρ, άλλαξε, με αποτέλεσμα η φωτιά να στραφεί νότια, προς τον οικισμό.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, η οποία ενημερώθηκε στις 12.03, διπλασιάστηκαν και πλέον επιχειρούν 70 πυροσβέστες, 30 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα. Παράλληλα, απογειώθηκαν για ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, που πάντως δυσκολεύονται λόγω χαμηλής ορατότητας από τους πυκνούς καπνούς.

Οι καπνοί από τη - μεγαλύτερη κατά το φετινό καλοκαίρι- πυρκαγιά είναι ορατοί σε μεγάλο μέρος του Λεκανοπεδίου, αλλά και σε όμορους Νομούς.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών προειδοποιούσε για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σήμερα σε Αττική και άλλες περιοχές της χώρας.

Λόγω της φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί τόσο στη Νέα, όσο και στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, από το 39ο έως το 57ο χλμ, και στα δύο ρεύματα

ΠΗΓΗ:www.naftemporiki.gr