Βόλος: Φυλάκιση 12 ετών στον παππού που βίαζε την ανήλικη εγγονή του

Ποινή κάθειρξης 12 χρόνων επέβαλε η Δικαιοσύνη στον 70χρονο παππού από τον Βόλο, ο οποίος για μια διετία βίαζε συστηματικά την 8χρονη εγγονή του.

Βόλος: Φυλάκιση 12 ετών στον παππού που βίαζε την ανήλικη εγγονή του

Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τον 70χρονο Βολιώτη που για δύο χρόνια κακοποιούσε σεξουαλικά την 8χρονη εγγονή του.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας επέβαλε κάθειρξη 12 ετών οδηγώντας πίσω στη φυλακή τον παππού του κοριτσιού που κρίθηκε ένοχος (κατά πλειοψηφία) για βιασμό κατ' εξακολούθηση και αποπλάνηση παιδιού.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, που τον θέλουν για δύο χρόνια (σύμφωνα με το κατηγορητήριο από τα μέσα του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του 2016) να βίαζε κατ' εξακολούθηση την εγγονή του (από 8 έως 10 ετών), όπως κατ' επανάληψη ενεργούσε επίσης γενετήσιες πράξεις σε βάρος του μικρού κοριτσιού.

Ο παππούς έπαιρνε τα μεσημέρια την εγγονή του από το σχολείο και το κοριτσάκι βίωνε την απόλυτη φρίκη. «Συγκλονιστήκαμε», δήλωσε ο πατέρας του κοριτσιού, αδυνατώντας να πιστέψει πως βιαστής του κοριτσιού ήταν ο δικός του πατέρας και παππούς.

Σύμφωνα με το Magnesia News, η δίκη αποκάλυψε ένα οικογενειακό δράμα, καθώς ο γιος του και πατέρας του ανήλικου κοριτσιού έφτασε να κατηγορεί τον πατέρα του για όσα έπραξε στην κόρη του, όπως και τη μητέρα του που «ακόμη μας δυσφημεί», όπως ειπώθηκε χθες.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας έκρινε τελικά ένοχο κατά πλειοψηφία (μειοψήφησε ένας ένορκος) τον 70χρονο και για τις δύο κατηγορίες, ενώ μετά την αναγνώριση ελαφρυντικού τού επέβαλε συνολική ποινή κάθειρξης 12 ετών, με τον κατηγορούμενο να επιστρέφει στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται πως ο 70χρονος πρωτόδικα τον Δεκέμβριο του 2017 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 18 ετών.

Πηγή: topontiki.gr