Βαρθολομαίος: Διέψευσε τις φήμες περί παραίτησής του

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος προχώρησε σε διάψευση των πληροφοριών που είχαν διαρρεύσει και έκαναν λόγο για παραίτησή του από τον Οικουμενικό Θρόνο για λόγους υγείας

Βαρθολομαίος: Διέψευσε τις φήμες περί παραίτησής του

Σε διάψευση των φημών που κυκλοφορούν περί παραιτήσεώς του από τον Θρόνο για λόγους υγείας, προχώρησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη συνάντησή του με την εν Τουρκία Ιεραρχία.

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο και χρειάστηκε να εισαχθεί σε νοσοκομείο της Ουάσινγκτον προκειμένου να του τοποθετηθεί στεντ.

Μεταξύ άλλων, ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας εξέφρασε στους Ιεράρχες τη βαθιά ευχαριστία του για τις εκδηλώσεις του σεβασμού, της αγάπης και της συμπαράστασης τους, ενώ δέχθηκε άνθη και γλυκά, ως καλωσόρισμα για την επιστροφή του από την Αμερική και ευχές για «περαστικά», υγεία και μακροημέρευση στο πηδάλιο της Εκκλησίας.

Εκ μέρους της Ιεραρχίας, ο Μητροπολίτης Γέρων Δέρκων Απόστολος, ο οποίος κατά την περίοδο της απουσίας του Παναγιωτάτου εκτελούσε χρέη Πατριαρχικού Επιτρόπου, ευχαρίστησε τον Θεό για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του Πατριάρχη του και του ευχήθηκε μακροημέρευση και δύναμη στα καθήκοντά του.

Νωρίτερα, ο Παναγιώτατος δέχθηκε τον πρέσβη της Αυστρίας στην Άγκυρα, Γιοχάνες Βίμερ, με τον οποίο είχε συζήτηση πάνω σε ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.